Declarația zilei: ”Va fi autostradă Craiova–Slatina-Pitești, realizată pe studiul de fezabilitate al...

Declarația zilei: ”Va fi autostradă Craiova–Slatina-Pitești, realizată pe studiul de fezabilitate al drumului expres”

1.698
28
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 4,20)

Prezent, pe 2 octombrie 2014, la Craiova, pentru a preda cheile a 12 microbuze școlare, pentru a semna un contract de finanțare pentru reabilitarea C.N. ”Ștefan Odobleja” și a prezenta proiectul oficial al noului stadion ”Ion Oblemenco”, vicepremierul Liviu Dragnea a fost întrebat și despre autostrada Craiova-Pitești, dar și despre drumul expres Craiova-Alexandria. 

Iată ce a răspuns vicepremierul: ”Există un Studiu de Fezabilitate pentru un drum expres Craiova – Pitești, dar el este trunchi principal în proiectul de autostradă, care este un drum expres extins. Vestea importantă pentru Craiova, Pitești și Slatina este că va fi autostradă Craiova – Slatina –Pitești, realizată pe baza unui studiu de fezabilitate care pleacă de la studiul de fezabilitate al drumului expres”. autostrada

Întrebată, la rândul său, despre contribuția chinezilor la construcția autostrăzii, Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a subliniat că aceștia doar s-au arătat interesați să o construiască, însă, deocamdată nu se poate confirma că o vor și face. ”Am spus că există o variantă de concesiune la care s-au prezentat deja șapte firme printre care una este de chinezi, care construiesc într-o zi 100 de kilometri de autostradă. Dar nu a spus nimeni că o vor face chinezii. La vizita premierului în China, firma respectivă a spus că și-ar dori să facă autostrada. Deocamdată este o procedură în derulare, nu poate nimeni să spună dacă vor fi chinezii sau dacă vor fi alții. Cum nu am putut să spunem nici noi, la cartierul de locuințe. Am spus că sunt interesați chinezii, dar am avut o procedură în derulare care a însemnat trei licitații. Putea să vină orice altă firmă din UE sau de peste tot. Faptul că s-au prezentat doar chinezii este cu totul și cu totul altceva. Deci asta nu poate să spună nimeni dacă vor face chinezii sau altcineva”, a declarat Vasilescu.

Drumul expres între Craiova-Slatina-Alexandria-București

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a mai afirmat că traseul de transport Constanța — București — Alexandria — Craiova — Balcani — Europa de Vest este unul din cele mai importante trasee pe care îl are în vedere încă din 1993. ”DN 6 se va realiza așa cum este, până când va începe drumul expres sau autostrada”, a afirmat liviu Dragnea.

Timpul va dovedi, eu îmi mențion punctul de vedere pe care nu l-am inventat eu, ci pe care l-am studiat și l-am preluat și tot îl urmez din 1993. Este vorba de un traseu de transport extrem de important, unul dintre cele mai importante trasee europene. Este un traseu foarte bun pentru noi, pentru români, și foarte solicitat de către balcani. Țările din Balcani au lucrat și lucrează intens la a realiza autostrada care să se conecteze cu România, prin sudul țării, și cu cred că cu Austria și Italia, dacă nu greșesc acum. Și acesta este un culoar care se va realiza dincolo de bârfele care au fost aruncate la televizor la un moment dat”, a declarat Dragnea..

”Ce este trecut acum ca drum expres în Masterplanul de Transport poate fi transformat oricând în autostradă. Studiul de fezabilitate și proiectarea vor fi realizate ținând cont de faptul că alte guverne sau alte regiuni pot oricând, atunci când consideră că este oprtun, să facă din drumul expres o autostradă.

Oricine, în afară de noi cei care suntem aici, în sud, îl invităm într-o duminică după-amiază, să plece de la Craiova-Alexandria-București și, între Alexandria și București, să stea frumos la coadă și să își dea frumos cu părerea dacă este nevoie sau nu de drum expres sau autostradă pentru această zonă. În plus, drumul expres va costa și mai puțin și este foarte folosit.

O bucată din acest drum, din DN6, este în situația de nefinalizare din cauza unor probleme care au fost la compania care a lucrat cu Romstrade, s-a reziliat contractul și sunt din nou în proceduri. Important este că se va realiza DN 6 așa cum este până când va începe drumul expres sau autostrada”, a mai declarat Dragnea.

Foto principală: REMUS BADEA



28 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     07-01-2013
    Mesaje
    4

    Poate intr-o alta viata.

    Voi, oricum, sunteti pusi pe furat. Nu ati facut nimic din ce ati promis, in afara de salariile si pensiile bugetarilor.

  2. #2
    Oldtimer
    Data de inscriere
     23-12-2006
    Locatie
     Location Location...
    Mesaje
    1035

    100 de km/zi de autostrada? pai in 2 zile e gata pana la pitesti si mai ramane timp si de taiat panglica. eu zic sa vina sa o faca. oricum mai proasta decat drumul de acum nu are cum sa fie.

  3. #3
    Junior
    Data de inscriere
     22-02-2012
    Mesaje
    52

    numai naivi va cred. Din pacate sunt multi….

  4. #4
    0-day Member
    Data de inscriere
     07-06-2014
    Mesaje
    8

    sorine , astea de la psd rup tot daca castiga in noiembrie, multi vad si cred vrajeala asta ieftina si putini pricep ce vrea sa faca spagaru asta!

  5. #5
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     03-08-2006
    Locatie
     CV9
    Mesaje
    149

    Iar castiga comunistii in zona asta de tara uitata de lume si subdezvoltata. E ciudat cum oltenia si moldova unde castiga preponderent psd sunt zonele subdezvoltate si zona transilvaniei unde sunt celelalte partide sunt mult dezvoltate fata de noi

  6. #6
    Newcomer
    Data de inscriere
     15-11-2013
    Mesaje
    12

    @dany Te inseli profund, probabil ai preferinte politice si nici nu cunosti situatia din Transilvania. In Moldova nu am mai fost cam de mult, dar Oltenia cu toate problemele ei referitoare la locurile de munca arata mult mai bine decat Transivania. Eu am fost in Cluj, nu s-a facut mare lucru, au o sosea, dar orasul nu s-a prea schimbat, aceleasi case mici si garduri facute in anii ’40. In rest e jale, cu drumurile, cu firmele, au si ei probleme cu somajul, dar noi credem ca numai la noi e, etc. In Oltenia orasele si-au schimbat fata: Slatina, Rm Valcea, Tg Jiu, Severinul, ca sa nu mai vorbim de Craiova, o fantana, o statuie, un sens giratoriu, un aeroport reinviat, pe cand la ei doar Clujul si Tg Muresul misca. Zalau nici apa n-are, sta lumea la coada pentru apa la cismele. La noi Ford-ul nu are gand sa plece precum Nokia de la Cluj. Si sa fim increzatori: vom avea un centru pavat cum putine orase au, stadion nou, cartierul facut de chinezi si apar noi mall-uri

  7. #7
    Senior Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    905

    Si daca ai 10 stadionale si mall-uri in care bate vantul cu ce te incalzeste?

    Incearca sa treci apa ca Titanicul,nu ca gasca.
  8. #8
    Junior
    Data de inscriere
     04-10-2005
    Mesaje
    86

    vrajeli electorale ,zice si el,ca doar nu il doare gura

  9. #9
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    35

    Dupa ce am citit articolul mi-a venit in minte un banc, destul de vechi dar se potriveste de minune

    Cica se duce Ceausescu in vizita in Africa la niste bastinasi, si incepe sa promita in stil baban:
    – Va fac scoli!
    La care africanii:
    – Baluba!
    Ceausescu iara:
    – Va fac facultati, autostrazi, laboratoare de stiinta!
    Africanii tot:
    – Baluba!
    Nedumerit Ceausescu il intreaba pe unu din translatori:
    – Ba, ce dracu inseamna „baluba”?
    – Inseamna „Ura! Multumim!”, etc.
    Peste ceva timp lui Ceausescu ii vine sa se pise si il intreaba pe un african unde e o buda, la care africanu raspunde:
    – Te bagi colo in tufis, scoti „baluba” si te pisi!

  10. #10
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    429
    Citat Mesaj initiat de dany90
    Iar castiga comunistii in zona asta de tara uitata de lume si subdezvoltata. E ciudat cum oltenia si moldova unde castiga preponderent psd sunt zonele subdezvoltate si zona transilvaniei unde sunt celelalte partide sunt mult dezvoltate fata de noi

    De acord cu tine doar ca in Transilvania asta a noastra sunt si orase si municipii ca Resita, Zalau, Alba Iulia, etc., localitati in stare latenta de deces inca din anii 90, cu populatie sub 100.000 locuitori, in care in afara de cateva unitati militare, spitale, cateva scoli si licee si administratia respectivelor orase nu mai exista nimic productiv, nici o productie.

    As putea dezvolta despre Resita, care a avut un Combinat Siuderurgic ale carui cuptoare erau active (aprinse) din 1775 si un anume frunzaverde, un mason traseist politic, a vandut acest colos industrial cu 14 000 de angajati, unei societati de copiatoare de pe o strada din Londra. Si astfel si apoi din proprietar in proprietar, acum s-a inchis. Sau sa-ti vorbesc de UCM Resita, adica locul unde se construiau TOATE motoarele de vapoare ale flotei noastre maritime (fostei) si TOATE motoarele locomotivelor care era construite la Craiova, are in somaj tehnic pt. 80% din angajati.

    Si putem continua despre alte orase ale Transilvaniei si Ardealului.
    Si asa e peste tot, prin toata tara.

  11. #11
    Member
    Data de inscriere
     06-06-2007
    Mesaje
    181

    Macar cand o sa ies la pensie sa merg si eu pe un drum expres sau autostrada pana la pitesti Pana atunci mai am 25 ani
    Au anuntat ca pana in 2030 se vor face so….am sanse oricum banii alocati sunt undeva pentru 40km de express/autostrada pe an.

    pana atunci nu ne ramane decat sa visam frumos

    Drumul asta care duce intr-acolo, vine si inapoi?
  12. #12
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3006

    Autostrada CRAIOVA – SLATINA – PITESTI… cu finalizare… 50 de lei..

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.
  13. #13
    Junior
    Data de inscriere
     19-06-2011
    Mesaje
    64

    cand ai aud vorbind pe politicienii astia ami vine in gand ceva cu scuzele de rigoare : discurs politicianist in campanie:va cresc pensiile,va fac canalizare si va bag apa curenta va voi da tot ce aveti nevoie un nene din adunare zice eu n-am p.la va vom da la care consilierul ai zice sefu asta vrea p.la lasa ba ca dupa ce ne aleg asta o sa le dam la toti

  14. #14
    Senior Member
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    506

    oare la casele de pariuri s-or putea face si pariuri despre autostrazi ?

  15. #15
    Member
    Data de inscriere
     11-07-2008
    Mesaje
    188
    Citat Mesaj initiat de florinmindoiu
    @dany Te inseli profund, probabil ai preferinte politice si nici nu cunosti situatia din Transilvania. In Moldova nu am mai fost cam de mult, dar Oltenia cu toate problemele ei referitoare la locurile de munca arata mult mai bine decat Transivania. Eu am fost in Cluj, nu s-a facut mare lucru, au o sosea, dar orasul nu s-a prea schimbat, aceleasi case mici si garduri facute in anii ’40. In rest e jale, cu drumurile, cu firmele, au si ei probleme cu somajul, dar noi credem ca numai la noi e, etc. In Oltenia orasele si-au schimbat fata: Slatina, Rm Valcea, Tg Jiu, Severinul, ca sa nu mai vorbim de Craiova, o fantana, o statuie, un sens giratoriu, un aeroport reinviat, pe cand la ei doar Clujul si Tg Muresul misca. Zalau nici apa n-are, sta lumea la coada pentru apa la cismele. La noi Ford-ul nu are gand sa plece precum Nokia de la Cluj. Si sa fim increzatori: vom avea un centru pavat cum putine orase au, stadion nou, cartierul facut de chinezi si apar noi mall-uri

    pe bune?! ia citeste aici: http://www.gds.ro/Bani-afaceri/2014-10-03/ford-muta-productia-motorului-de-1,5-litri-marea-britanie/

  16. #16
    Spammer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    2625

    promisiuni electorale…

  17. #17
    Newcomer
    Data de inscriere
     03-07-2009
    Mesaje
    19

    Incredibil, n-au pic de rusine cu promisiunile astea. Cei care aveti batrani la tara sau rude, aveti grija sa nu isi dea votul pentru faina, ulei, bere sau ce se mai promite.

  18. #18
    Junior
    Data de inscriere
     08-02-2014
    Mesaje
    53
    Citat Mesaj initiat de florinmindoiu
    @dany Te inseli profund, probabil ai preferinte politice si nici nu cunosti situatia din Transilvania. In Moldova nu am mai fost cam de mult, dar Oltenia cu toate problemele ei referitoare la locurile de munca arata mult mai bine decat Transivania. Eu am fost in Cluj, nu s-a facut mare lucru, au o sosea, dar orasul nu s-a prea schimbat, aceleasi case mici si garduri facute in anii ’40. In rest e jale, cu drumurile, cu firmele, au si ei probleme cu somajul, dar noi credem ca numai la noi e, etc. In Oltenia orasele si-au schimbat fata: Slatina, Rm Valcea, Tg Jiu, Severinul, ca sa nu mai vorbim de Craiova, o fantana, o statuie, un sens giratoriu, un aeroport reinviat, pe cand la ei doar Clujul si Tg Muresul misca. Zalau nici apa n-are, sta lumea la coada pentru apa la cismele. La noi Ford-ul nu are gand sa plece precum Nokia de la Cluj. Si sa fim increzatori: vom avea un centru pavat cum putine orase au, stadion nou, cartierul facut de chinezi si apar noi mall-uri

    ai tras pe nas amice? ai mers noaptea?! am rude in sibiu,stiu si clujul ,au salarii,posibilitati,sunt in alta tara,deja se intorc multi in tara pe salarii f bune- care nu au prins bine afara-, boc in cluj a dezvoltat orasul f mult,aeroport-au trecut de 1mil pe an,noi anul asta daca trecem de o suta de mii,centru universitar -http://romaniacurata.ro/topul-integritatii-universitatilor-din-romania-alcatuit-de-coalitia-pentru-universitati-curate/, SALARII-http://www.zf.ro/eveniment/topul-salariilor-bucuresti-si-sibiu-orasele-cu-cel-mai-bine-platiti-angajati-8624407/poze/

  19. #19
    Junior
    Data de inscriere
     08-02-2014
    Mesaje
    54
    Citat Mesaj initiat de florinmindoiu
    @dany Te inseli profund, probabil ai preferinte politice si nici nu cunosti situatia din Transilvania. In Moldova nu am mai fost cam de mult, dar Oltenia cu toate problemele ei referitoare la locurile de munca arata mult mai bine decat Transivania. Eu am fost in Cluj, nu s-a facut mare lucru, au o sosea, dar orasul nu s-a prea schimbat, aceleasi case mici si garduri facute in anii ’40. In rest e jale, cu drumurile, cu firmele, au si ei probleme cu somajul, dar noi credem ca numai la noi e, etc. In Oltenia orasele si-au schimbat fata: Slatina, Rm Valcea, Tg Jiu, Severinul, ca sa nu mai vorbim de Craiova, o fantana, o statuie, un sens giratoriu, un aeroport reinviat, pe cand la ei doar Clujul si Tg Muresul misca. Zalau nici apa n-are, sta lumea la coada pentru apa la cismele. La noi Ford-ul nu are gand sa plece precum Nokia de la Cluj. Si sa fim increzatori: vom avea un centru pavat cum putine orase au, stadion nou, cartierul facut de chinezi si apar noi mall-uri

    FORD-http://www.gds.ro/Bani-afaceri/2014-10-03/ford-muta-productia-motorului-de-1,5-litri-marea-britanie/ -Fabrica de Vehicule lucrează șapte zile în luna octombrie

  20. #20
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1871

    Sa dea Dumnezeu sa se faca odata

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.