Un an de snooker, la Craiova (Galerie foto)

Un an de snooker, la Craiova (Galerie foto)

1.338
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

În urmă cu un an, se înființa, la Craiova, primul club dedicat exclusiv snooker-ului, un sport mai puțin cunoscut printre români, și mai puțin practicat pe meleagurile noastre. Vestea bună pentru pasionați este că, în ultima vreme, snooker-ul pare să câștige din ce în ce mai mult teren în preferințe, iar gustul pentru jocul cu bile se vede în numărul crescând al cluburilor de profil. În Bănie (și în toată partea sudică a țării), Free Ball Craiova este singurul loc special amenajat pentru snooker, unde iubitorii acestui sport se pot relaxa, antrena și participa la competiții. free ball craiova fundeanu

Degeaba există pasiune și dorință pentru sport, dacă nu ai unde și cu ce să-l practici, indiferent că e vorba de fotbal, volei, baschet sau gimnastică. Așa a gândit și craioveanul Adrian Fundeanu (foto dreapta), până să investească timp și bani în ceea ce avea să devină singurul club de snooker din oraș. A luat decizia să facă el ceea ce alții nu au vrut sau nu au avut curaj: să promoveze sportul cu bile cum poate mai bine, uneori cu supraefort fizic și financiar, alteori cu dezamăgiri, dar, în general, cu suficiente satisfacții încât să-l determine să continue.

Primul an de funcționare a clubului îl caracterizează ca fiind unul bun, cu foarte multe competiții dar și cu noi planuri de viitor. Free ball competitii

A fost un prim an bun, un an în care s-au consumat multe evenimente. Am organizat 57 de competitii – 9 etape de campionat, 11 etape de turneu de 6 bile – unul este în desfășurare, 2 open-uri Paul Hunter și 35 de Pot-Black-uri, din care unul special. Ne-am axat, în principal, pe promovarea fenomenului, iar cu ocazia împlinirii unui an, pe 26 octombrie 2014, urmează un mini-turneu aniversar, la care participă doar cei patru membri permanenți ai clubului, după care închidem anul competițional, pe 20 decembrie, cu festivitatea de premiere la Turneul de 6 bile”, spune Mihai Adrian Fundeanu, administratorul Free Ball Craiova. 

Liga de Sud, premieră în Bănie

Anul competițional 2015 va debuta pe 4 ianuarie, cu o nouă provocare, respectiv Liga de Sud, despre care organizatorul spune că va fi una dintre cele mai echilibrate și mai bine organizate competiții de snooker pe termen lung, din România. Vor fi 18 participanți, 17 etape, dinainte stabilite, în sistem fiecare cu fiecare, având un program și ținută flexibile. ”Toate acestea vor scoate în evidență valoarea exactă a fiecarui participant, care, în sistemul piramidal, nu era tocmai reală”, explică Adrian Fundeanu.

Și premiile vor fi importante, valoarea lor ridicându-se la 3.000 de lei, la care se adaugă un premiu de 200 de euro, constând într-un tac profesional, dar și medalii și cupe. 

Sursă foto și video: arhivă Free Ball Craiova



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1950

    Da super tare acest sport

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.