Craiova: Razie în trafic pe defecțiuni tehnice și anvelope de iarnă

Craiova: Razie în trafic pe defecțiuni tehnice și anvelope de iarnă

1.447
23
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)
Politistii Biroului Rutier Craiova au acționat, ieri, împreună cu inspectori ai RAR, pe principalele artere rutiere din Craiova. Au fost verificate starea tehnică a autovehiculelor, dacă acestea sunt echipate corespunzător sezonului rece, dar și conduita preventivă a șoferilor. În total, au fost verificate peste 180 de mașini.
Inspectorii RAR și agenții de poliție au constatat si aplicat 67 de sancțiuni contravenționale de peste 8.900 de lei, dintre care 25 de amenzi au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice. De asemenea, au fost aplicate 6 amenzi șoferilor care nu și-au echipat vehiculele cu anvelope specifice sezonului rece.
Totodată, au fost retrase 10 certificate de inmatriculare și au fost retinute în vederea suspendării 2 permise de conducere. În cadrul acțiunii a fost depistat un tânăr de 22 de ani, din Bucovat, Dolj, în timp ce conducea, pe B-dul Stirbei Voda, un autoturism fara a avea montate anvelope de iarna. Acesta a fost sanctionat cu amenda de 887 lei, iar ca masura complementara i-a fost retras și certificatul de inamtriculare.


23 COMENTARII

  1. #21
    Newcomer
    Data de inscriere
     27-05-2009
    Locatie
     Norvegia
    Mesaje
    36
    Citat Mesaj initiat de mihnnea
    Eu pot sa spun ca am circulat cateva ierni fara anvelope de iarna, nu era legea in vigoare. Intradevar se cunoaste diferenta dintre anvelopele de iarna si cele de vara, dar nu este atat de importanta pe cat se induce ca este(cel putin in zona noastra de campie). Nu am facut nici un accident iarna, chiar daca ai anvelope de iarna pe gheata sunt 0 (in afara de cele cu tinte). Iarna trebuie sa stii sa folosesti frana de motor(orice sisteme super avansate ai avea pe masina) daca soferul nu stie sa adapteze viteza la conditiile de drum face POC .
    PS: Referitor la comentariile de mai sus cu BMW-ul, nu cauciucurile sunt neaparat de vina ci tractiunea pe puntea din spate, este greu de controlat o masina cu tractiunea pe spate iarna.

    probabil tu nu ai condus in viata ta o masina cu tractiune spate si tii sa faci pe „domnul stietot” , tin sa te contrazic , daca ai cauciucuri de sezon in stare buna poti sa conduci fara griji un bmw iarna insa stilul de condus trebuie sa fie unul linistit nu agresiv asa cum sunt catalogati toti posesorii de bmw si sunt toti bagati in aceeasi „oala” ca la urma urmei accidente se fac si cu motocicletele si cu daciile si cu opelurile si cu bmw-urile si cu alte N marci de masini si pusti teribilisti conduc nu doar bmw ci si alte marci de masini …
    si acum sa tragem concluzia „ba ce idioti au fost astia de la bmw si mercedes cand au facut masinile cu tractiune spate , oare ei nu s-au gandit ca exista anotimpul iarna…” pff trist

  2. #22
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3599

    sa fie mai dese raziile

  3. #23
    Maniac
    Data de inscriere
     05-10-2005
    Locatie
     in eter
    Mesaje
    3475
    Citat Mesaj initiat de Al3xxxinho

    Cine are ochi si vede isi da seama de diferente , problema e ca teribilisti vor fi mereu , pe principiul ” mie nu mi se intampla ” .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.