Craiova: Aplauze pentru olimpici!

Craiova: Aplauze pentru olimpici!

2.485
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Mircea Dan Mirea, nume deja sonor în rândul elevilor craioveni, medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Biologie și cu argint la Olimpiada Internațională de Lingvistică, Denis Mită, medaliat cu argint la Olimpiada Balcanică de Informatică, Teodora Șerbana, medaliată cu bronz la Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene, toți trei absolvenți ai Colegiului Național „Frații Buzești“ din Craiova, dar și Izabela Tiberiade, absolventă a Colegiului Național „Carol I“, premiată cu Mențiune la Olimpiada Internațională de Limbă şi Creaţie Literară în Limba Romani, sunt olimpicii internaționali ai Craiovei și României.

 

lavnia craioveanuCei patru elevi au fost răsplătiți, ieri, de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, pentru rezultatele obținute, în prezența părinților și a directorilor unităților de învățământ din Dolj. Cei doi tineri olimpici nu au fost prezenţi la festivitatea de premiere, fiind plecați la studii, dar premiile au fost ridicate de părinţi. Toți cei patru au fost, însă, aplaudați de audiență, felicitați și răsplătiți cu bani. Mircea Dan Mirea a primit, prin intermediul părinților, pentru cele două locuri obținute, I și II, două premii în valoare de circa 5.300 de lei, respectiv 4.500 de lei; Denis Mită, prin intermediul mamei, a primit 4.500 lei pentru medalia de argint obținută; Teodora Șerbana a fost recompensată cu circa 3.000 de lei, iar Izabela Tiberiade cu aproximativ 1.300 de lei.

 

Olimpicii au fost pregătiți de profesorii Genelia Petrescu, Marinela Dochia, de la Colegiul Național „Frații Buzești“, iar Radu Mihai s-a ocupat de pregătirea Izabelei Tiberiade. Dacă elevii au fot premiați cu sume importante, dascălii au primit doar câte o diplomă de excelență, respectiv câte un buchet de flori. „Îi felicit pe ei, pe părinții lor, pe dascălii lor și sunt convinsă că și în perioadele care vor urma vor avea performanțe deosebite. Sunt mândria județului nostru. Premiile constă în sume consistente începând de la 5000 lei pentru medalia de aur, 4000 lei până la 1300 lei la menţiune, sume acordate prin hotărâre de Consiliu Judeţean”, a declarat Lavinia Craioveanu, inspector-şef ISJ Dolj. 

directori dolj

 

Este a treia participare la Olimpiada Internaţională de Limba Romani, am fost premiată la faza internaţională cu menţiune anul acesta, iar în anii anteriori am putut să iau premiul I, apoi premiul II. Am încercat să menţin un echilibru, dar am avut foarte multe de făcut, în special m-am pregătit pentru facultate. Anul acesta competiţia a fost mai grea pentru că, cu cât înaintezi, cu atât devine mai greu şi mai mult de citit, mai multă materie. M-am pregătit în particular, la liceu nu am studiat limba romani, am fost ajutată de profesori, dar nu în cadrul unei şcoli. Important este să înveţi. Pe viitor vreau să continui să învăţ cu aceeaşi fermitate, să ţin pasul. Sunt în anul I la Ştiinţe Politice, la Bucureşti. Este un premiu frumos care mă aduce astăzi alături de oameni frumoşi şi asta mă bucură foarte mult”, a spus olimpica Izabela Tiberiade.

Izabela

 

Este o bucurie că meritele mele sunt recompensate, dar nu pentru asta fac ceea ce fac. Obiectiv vorbind a fost destul de greu să obţin această performanţă, dar mi-a făcut plăcere să muncesc pentru acest scop. Sunt în clasa a XI-a, pe viitor nu ştiu exact ce o să fac, cred că o să urmez o facultate de biologie sau medicină, după acest an o să decid exact. O să fiu probabil medic sau biolog. Banii pe care i-am câştigat o să-i economisesc, iar când o să mai strâng, o să mă duc undeva într-o excursie”, a mărturisit olimpica Teodora Şerbana.



4 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     31-03-2006
    Mesaje
    158

    Felicitari tuturor!
    O singura nelamurire am, olimpiada in limba romani este olimpiada in tiganeasca? Asta reiese din ce am gasit pe internet. Plus ca si una dintre eleve are pielea mai inchisa la culoare.
    Exista tiganeasca scrisa, nu decat vorbita?

    Ubi bene ibi patria?
  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4315

    mandria tarii.felicitari

  3. #3
    Ami
    Addicted!
    Data de inscriere
     17-09-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1862
    Citat Mesaj initiat de gabel
    Felicitari tuturor!
    O singura nelamurire am, olimpiada in limba romani este olimpiada in tiganeasca? Asta reiese din ce am gasit pe internet. Plus ca si una dintre eleve are pielea mai inchisa la culoare.
    Exista tiganeasca scrisa, nu decat vorbita?

    Da, există! Da, olimpica este de etnie romă.

  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4605

    Mi s-a propus mai demult sa ma duc la niste cursuri de limba romanes de un profesor…. doamne fereste si pazeste.. .
    Raspunsul meu a fost: M-am uitat urat la el nu am zis nimic.. am flegmat (eram racit si aveam muci in gat)., ramaneam fara respiratie ca ma inecam cu mucii.. si apoi am plecat..

    Concluzia: Idiotul de profesor s-a dus sa-mi faca referat la directorul institutiei.. ..
    Deznodamantul: Profu a ramas cu referatu… sper ca l-a facut in limba romana nu romanes.. si da.. eu ii zic limba romanes.. eu stiu ca asa se zicea mai demult.. vad ca acum se numeste limba romani.. desi nu are nicio legatura cu limba romana.. desi cel mai corect termen ar fi limba tiganeasca..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.