Antonie Solomon și Nicoleta Miulescu, judecați la Curtea de Apel Craiova

Antonie Solomon și Nicoleta Miulescu, judecați la Curtea de Apel Craiova

1.108
14
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis că dosarul în care Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, este cercetat împreună cu doi foști angajați pentru fapte de corupție poate fi judecat. Antonie Solomon a fost trimis din nou în judecată de procurorii DNA, la scurt timp după ce a fost eliberat condiționat. Acesta este acuzat că împreună cu Nicoleta Miulescu, fostul secretar ar Primăriei Craiova, precum și un fost consilier juridic al primăriei, Carmen Liana Grigore, ar fi retrocedat ilegal, în anul 2007, un imobil de 300 mp și un teren de 1.310 mp. „Inculpatul Solomon Antonie, în calitate de primar al municipiului Craiova și preşedinte al comisiei de aplicare a prevederilor Legii nr. 10/2001, împreună cu cele două inculpate, și-au exercitat în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu cu prilejul emiterii unei dispoziţii de restituire în natură a unui imobil compus din teren în suprafaţă de 1.310 mp şi clădire în suprafaţă de 330 mp, situat în municipiul Craiova“, se arată în rechizitoriul DNA.

Grigore Carmen Liana este cea care ar fi întocmit toată documentația. A atestat că imobilul ar fi fost naționalizat și a provocat astfel o pagubă în dauna primăriei de peste 650.000 de euro. „Acest document a fost întocmit de către inculpata Grigorie Carmen Liana fără a ţine seama că actele prezentate de persoana notificatoare nu cuprindeau motivele de fapt pe care se întemeiază cererile de restituire şi erau contradictorii, întrucât prezentau aspecte diferite, nefiind apte să demonstreze calitatea de moştenitor legal sau testamentar al acesteia, existenţa unui act de deposedare abuzivă sau să stabilească caracterul abuziv al preluării imobilului şi fără ca notificarea să fi fost examinată pe fondul ei şi să fi primit o propunere de soluţionare din partea comisiei interne de aplicare a prevederilor Legii nr. 10/2001. Mai mult, inculpata Grigorie Carmen Liana a atestat faptul neadevărat că imobilul ar fi fost naţionalizat în baza Decretului nr. 92/1950, deşi era donat autorităţii publice locale prin act autentic. Prin aceste demersuri, s-a produs o pagubă în dauna Primăriei Craiova în valoare de 2.064.216 lei, echivalentul a 660.000 euro“, mai scrie în rechizitoriul DNA.

Pe 10 decembrie 2014, Antonie Solomon a fost eliberat condiționat după ce a ispășit două treimi din pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare în “dosarul PIC”. Conform anchetatorilor, fostul primar a primit mită 50.000 de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu pentru a obține autorizația de construcție a hipermarketului PIC, precum și pentru prelungirea traseului nr. 13 RAT până la magazin.

Două săptămâni mai târziu, mai precis pe 22 decembrie 2014, dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu împreună cu Nicoleta Miulescu și Carmen Liana Grigore a fost înregistrat la Curtea de Apel Craiova. Până în septembrie dosarul s-a plimbat între Curtea de Apel și Tribunalul Dolj pentru că cele două instanțe și-au declinat competența, iar pe 14 septembrie Curtea Supremă a făcut lumină și a trimis dosarul la Curtea de Apel. Cei trei au contestat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă magistrații le-au respins cererea, astfel că va începe judecarea dosarului la Curtea de Apel Craiova.

 



14 COMENTARII

  1. #1
    aek
    Junior
    Data de inscriere
     02-07-2014
    Mesaje
    58

    la puscarie…la puscariiiiie….cate case si terenuri au retrocedat baietii pe timpu lui Solomon…..camataru are jumatate de Craiova

  2. #2

    Daca D.N.A Craiova n-ar dormi ar ancheta cum s-au facut retrocedari si construitii in parcul Cornitoiu desi exista lege ce interzicea construirea in parcuri !!!!!!!!!! Dar D.N,A Craiova este un BUBOI PURULENT complice cu toti mafiotii din politica indiferent de partid !!!!!

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     12-10-2010
    Mesaje
    221

    cred ca nici nu exista dna craiova, nu am auzit de asa ceva…. daca exista, e ca si cum n-ar exista…. trebuie cineva din afara sa intre aici, dar aici e bastion psd, nu intri fara razboi pe viata si pe moarte

  4. #4
    Newcomer
    Data de inscriere
     10-02-2014
    Mesaje
    23
    Citat Mesaj initiat de GTME
    cred ca nici nu exista dna craiova, nu am auzit de asa ceva…. daca exista, e ca si cum n-ar exista…. trebuie cineva din afara sa intre aici, dar aici e bastion psd, nu intri fara razboi pe viata si pe moarte

    Exista dar este plin de ciubucari si slugoi psd, pdl, pnl, etc. Berceanu nu are probleme, Solomon a fost luat de DNA Pitesti, Prioteasa are dosar la DNA Bucuresti….NISTE TARANI !

  5. #5
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4929

    Hopa… Iar risca parnaia Solomonache..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  6. #6
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3408
    Citat Mesaj initiat de aek
    la puscarie…la puscariiiiie….cate case si terenuri au retrocedat baietii pe timpu lui Solomon…..camataru are jumatate de Craiova

    Cred ca ai dreptate

  7. #7

    Pai ce …si Basescu si-a facut o cerere prin care isi solicita o casa ,si-a aprobat -o singur si a intrat in posesia ei bine merci . (Casa din Mihaileanu ) asa si fiica-sa a cumparat o casa din cele nationalizate ,si tot asa cine imparte parte isi face .

  8. #8

    Basinescu e la Bucuresti si pana DNA nu are unda verde de la Iohannis nu-l leaga, aici e vorba de mafiotii de la TOATE PARTIDELE dar din Craiova, PRICEPI spalatoare de handel spalata pe creier ?

  9. #9

    Eu am vrut sa scot in evidenta faptul ca toti cei care au fost in varful clasei politice au furat sau si-au insusit ceea ce si-au dorit ,adica si-au facut parte tu ce si inteles Adriana Grecu ?Citeste cu atentie inainte sa jignesti si sa rastalmaci cuvintele altora .Eu zic ca e bine sa fii spalat si pe creier ptr ca sant multi infectati cu virusul prostiei .

  10. #10

    Adriana Grecu Dar tu de ce jignesti gratis fårå ca cineva så-ti fi adresat måcat un cuvånt ??? Putem så ne exprimåm o opinie civilizat !!!!

  11. #11

    Eu nu ma simt jignita de aceste comentarii,ma simt rusinata ca am astfel de conationali care probabil au fost educati in satra sau au preluat cateva expresii de la satra si se simt mandri sa aiba posibilitatea folosirii acestor jargoane si vorba lui Mircea Badea ,:Vai ce tare sant „!E greu sa faci o tinichea sa luceasca .

  12. #12

    Du-te si spala martalogii la fund , nu te mai baga in seama aiurea creier neted ! E valabil si pentru Kronung Atty suporter al spalatoarelor de cururi de broscari ! 

  13. #13
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4452

    scapa?

  14. #14
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    539

    Uitandu-ma peste comentarii, nu pot sa nu remarc ilustra absenta a unor comentatori care, daca ar fi fost vorba de actualul primar sau despre politicieni de alta culoare decat a lui „Antoche”, ar fi umplut spatiul virtual, dar nu oricum, ci furibund….
    P.S. coruptia nu are culoare politica. Coruptia, chiar daca e „de dreapta”, nu e ok!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.