Guardiola a părăsit Barcelona: „Plec mândru de la cel mai bun club...

Guardiola a părăsit Barcelona: „Plec mândru de la cel mai bun club din lume”

586
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Noul antrenor al catalanilor a fost desemnat de către conducere secundul lui Pep, Tito Vilanova.

 

Josep Guardiola şi-a luat la revedere de la clubul catalan într-o conferinţă de presă la care au participat şi foarte mulţi dintre jucătorii blau-grana. Puyol, Xavi, Victor Valdes, Fabregas, Busquets sau Iniesta s-au aflat în sală şi au ascultat discursul de adio al lui Pep. Tehnicianul a spus că luase decizia de a pleca încă din octombrie. Acesta le-a mulţumit foştilor săi elevi pentru întreaga perioadă petrecută împreună şi a mărturisit că deocamdată nu va pregăti nicio altă echipă. Guardiola a dezvăluit că îşi doreşte să se odihnească şi să petreacă mai mult timp cu familia: „Nu e uşor pentru mine. Îmi pare rău pentru că am menţinut această incertitudine în rândul jucătorilor. În octombrie am anunţat conducerea că etapa mea s-a terminat, dar atunci nu puteam comunica asta public, pentru că ar fi distrus echipa. Antrenorul trebuie să le transmită jucătorilor energia de a merge mai departe. Eu am simţit că nu mai pot face asta pentru Barcelona. Ştiu de unde plec, de la cel mai bun club din lume, de pe un post privilegiat. Sunt satisfăcut de munca mea de aici, îmi va rămâne totul în suflet. Le mulţumesc jucătorilor, pentru că am avut privilegiul de a-i antrena. M-au făcut să-mi iubesc munca. Nu vă daţi seama ce bucurie e să antrenezi un astfel de grup. Ce am făcut noi aici nu are preţ. Plec mândru, cu capul sus şi sunt sigur că Barcelona va continua să fie un club imens. Voi reveni la antrenorat în viitor, dar acum nu pot să umplu acest gol, nu pot să vorbesc despre asta. Vreau să mă odihnesc, să fac alte lucruri. Vom vedea unde mă va duce viaţa.”

Are încredere în fostul său secund

Guardiola a vorbit şi despre numirea ca principal a lui Tito Vilanova: „Aştept tot ce e mai bun de la Tito, e o persoană apropiată de mine, m-a ajutat enorm şi are capacitatea de a prelua această muncă. Jucătorii ştiu cine e, cum e, nu va avea probleme.” Hotărârea a fost confirmată şi de preşedintele Sandro Rosell: „Regret plecarea lui Pep, dar a fost decizia lui, nu a mea. A fost o decizie personală pe care trebuie să o înţelegem. Noul antrenor va fi Tito Vilanova.” Şi Andoni Zubizaretta, directorul sportiv al Barcelonei, a comentat instalarea noii băncii tehnice, susţinând că este o alegere potrivită: „Tito Vilanova reprezintă Barcelona, spiritul acestui club, avem nevoie de implicarea lui, de calităţile lui. E diferit de Pep, dar mergem pe aceeaşi idee, acelaşi profil. Când avem nevoie de un jucător, căutăm aici, în interiorul clubului. În iarnă i-am promovat pe Tello, Cuenca. Acum a venit rândul antrenorului, aşa că de-asta l-am ales pe Tito.”

Sursa: jurnalulolteniei.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.