FRF somează: De la 1 iulie, cluburi de drept privat!

FRF somează: De la 1 iulie, cluburi de drept privat!

244
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Este certitudine! De la 1 iulie 2012, cluburile afiliate la Federaţia Română de Fotbal sunt obligate să devină de drept privat, în caz contrar vor fi dezafiliate. Circulara transmisă de FRF nu ar trebui să ia pe nimeni prin surprindere, despre această obligativitate discutându-se încă din sezonul trecut.

„Având în vedere cerinţele imperative formulate de FIFA şi UEFA, preluate în Statutul FRF aprobat de Adunarea Generală la data 9 mai 2011, privind interdicţia cluburilor de drept public de a deţine calitatea de membri afiliaţi ai FRF, cluburile de drept public afiliate în prezent la FRF urmează ca, până la data de 01.07.2012, să se organizeze în structuri sportive de drept privat”, anunţa FRF, în vara anului trecut.

„Toată cluburile trebuie să fie de drept privat”

Interdicţia de a se mai folosi bani de la bugetele locale pentru contractele jucătorilor va produce efecte din această vară. Majoritatea echipelor din judeţul Olt sunt de drept public.

 

„Prevederea intră în vigoare cu data de 1 iulie. Toate cluburile trebuie să fie de drept privat, nu se mai poate să fie de drept public. Este vorba despre toate eşaloanele. La noi, marea majoritate sunt cu finanţare publică”, a declarat George Constantinescu, oficial al AJF Olt.

Prin această reorganizare se doreşte ca implicarea autorităţilor în fotbal să fie cu precădere legată de infrastructură, asigurarea unor condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.