Bani pentru cercetare la Universitatea din Craiova

Bani pentru cercetare la Universitatea din Craiova

395
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Susţinând în acest fel priorităţile proprii şi instituţionale de cercetare, mai multe cadre didactice au coagulat echipe care au scris aplicaţii în competiţiile derulate prin Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI). Granturile de cercetare obţinute sunt finanţate în cadrul Planului Naţional de Cercetare Dezvoltare Inovare 2007-2013 şi ajung la suma de 4 000 000 lei.

Astfel, au fost câştigate 10 granturi, coordonate de cadre didactice de la Facultatea de Ştiinţe Exacte (conf.univ.dr.Chiriţă Paul, conf.univ.dr. Osiac Mariana, lector univ.dr. Cioateră Nicoleta), Facultate de  Automatică, Calculatoare, Electronică (prof.univ.dr. Răsvan Vladimir, prof.univ.dr. Popescu Dorin, prof.univ.dr. Bîzdoacă Nicu, prof.univ.dr. Bădică Costin), Facultatea de Mecanică (prof.univ.dr. Tarniţă Daniela, lector univ. dr. Gruionu Lucian) şi Facultatea de Ştiinţe Sociale (conf.univ.dr. Boengiu Sandu).

Se află în curs de evaluare un număr de 24 de proiecte, în cadrul competiţiilor noi lansate în acest an (Proiecte de cercetare exploratorie, Proiecte de cercetare postdoctorală, Proiecte de cercetare pentru stimularea constituirii de tinere echipe de cercetare independente, Proiecte de cercetare pentru tineri doctoranzi, Proiecte de sprijinire a participării României la proiecte internaţionale de cercetare), pentru care se aşteaptă rezultatele în cursul lunii septembrie.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.