Comunicat Primaria Craiova: Deszăpezire

Comunicat Primaria Craiova: Deszăpezire

459
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Începând cu ziua de 25 ianuarie 2012 în municipiul Craiova s-a intervenit permanent pentru deszăpezire conform planului stabilit în cadrul Comandamentului de Deszăpezire.

Pe parcursul nopţii de 25/26 ianuarie 2012 s-a acţionat în municipiul Craiova cu 62 de utilaje de toate tipurile (împrăştiat material antiderapant şi soluţie antiderapantă –CaCl2, dar şi pentru împins zăpada). S-au consumat cca. 300t  amestec antiderapant (nisip şi sare) şi cca.10t CaCl2.

S-a continuat activitatea de deszăpezire pe parcursul zilei de joi 26 ianuarie 2012 cu preponderenţă pe marile străzi şi bulevarde, urmând ca în această după-amiază să se intervină în cartiere. S-a acţionat cu prioritate în zona şcolilor, gradiniţelor, spitalelor, instituţiilor publice care lucrează cu cetăţenii.

La toate cazurile de urgenţă semnalate – blocaje în trafic, urgenţe medicale, căderi de copaci, s-au deplasat echipaje comune ale Poliţiei Locale, RAADPFL şi Salubritate.

300 de angajaţi ai SC Salubritate Craiova şi RAADPFL Craiova au fost mobilizaţi pentru degajarea căilor de acces de ramurile şi arborii căzuţi şi pentru înlăturarea zăpezii şi împrăştierea de material antiderapant pe artere, trotuare şi esplanade, în zonele cu trafic pietonal intens (şcoli, pieţe, spitale).

Primăria reaminteşte agenţilor economici şi asociaţiilor de proprietari că au obligaţia de a curăţa zăpada şi gheaţa de pe trotuarele şi rigolele din faţa imobilelor pe care le deţin sau le administrează. Efective ale Poliţiei Locale şi inspectori ai Primăriei verifică respectarea acestei obligaţii şi vor lua măsuri în consecinţă.

La numărul de telefon 0251/422733 – dispeceratul S.C. Salubritate Craiova se vor prelua permanent sesizările venite din partea cetăţenilor.

Echipele de intervenţie acţionează 24 de ore din 24 de ore.

 

Referitor la felul în care se intervine la deszăpezire în municipiul Craiova, primarul Antonie Solomon, a declarat:

 

Am dispus ca toate serviciile de intervenţie ale Primăriei Craiova să rămână în alertă şi să acţioneze 24 de ore din 24, până la înlăturarea totală a efectelor cauzate de căderile abundente de zăpada. Le mulţumesc tuturor craiovenilor care au înţeles situaţia şi şi-au lăsat maşinile acasă sau le-au parcat corespunzător, astfel încât să permită intervenţia în bune condiţii a utilajelor de deszăpezire. Am ieşit de mai multe ori, alături de echipajele de deszăpezire, pentru a-i impulsiona sa-şi facă datoria şi să degajeze arterele de zăpada, pentru a debloca traficul, mai întâi pe străzile principale, apoi în cartiere.”



2 COMENTARII

  1. #1
    Rocker
    Data de inscriere
     10-05-2010
    Locatie
     St. Mesmin
    Mesaje
    544

    N-am vazut poza cu Solomon cu lopata in mana. Boc a facut vreo cateva. I-a luat fatza lu’ Antonelu’. O sa se supere bEsescul pe el.

    "Nu înţelegi un lucru pe deplin decât dacă poţi să i-l explici bunicii." <Albert Einstein>
  2. #2
    Eros
    Data de inscriere
     05-10-2005
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    12862
    Citat Mesaj initiat de Imhotep
    N-am vazut poza cu Solomon cu lopata in mana. Boc a facut vreo cateva. I-a luat fatza lu’ Antonelu’. O sa se supere bEsescul pe el.

    Da’ pe Obama l-ai vazut sa dea la lopata? Sau pe Putin.
    Pana una alta, tu ai dat zapada de pe trotuar din fata casei/blocului? Sau il astepti pe Boc si Base sa vina sa ti-o dea? Nu ma intelege gresit, nu simpatizez puterea, dimpotriva. Dar hai sa fim corecti!

    Parerea mea e sa nu ne mai plangem, astea sunt conditiile. Eu aseara dadeam zapada de pe botul masinii, apoi in partea din spate si cand terminam vedeam ca in fata sunt iarasi 2-3 cm de zapada. Pur si simplu asta e vremea, orice-ai face nu ai cum s-o rezolvi.

    Mie mi s-a intamplat asa ceva in iarna asta la Innsbruck, in mama zapezilor, Austria. O ninsoare de o noapte asa cum a fost la noi a paralizat tot. Si nimeni nu se plangea. Se actiona cu tot ce aveau in dotare, ca si aici, dar nu faceau fata. Pe strazile mici cel putin autobuzele/microbuzele nici nu mai intrau. Usor usor dupa ce s-a oprit ninsoarea s-a deblocat totul. Intr-adevar autostrazile erau curate si se circula fara probleme, nu ca la noi sa le inchida. Dar acolo inainte sa ninga dau cu material antiderapant si dupa ce ninge le stropesc cu solutie de-aia speciala si merg plugurile non stop. Dar si costa autostrazile de te doare mana cand platesti. Noi vrem si moka si bine.

    Eu unul sunt multumit, la cum a nins strazile, cel putin arterele principale, arata bine. Am vazut si oamenid ela RADPFL care taiau copacii cazuti, am vazut si pluguri, am vazut ca se muncea. Mai deranjat sunt de vecinii care uita ca le mai trebuie si o alee sa iasa din bloc sau care dau zapada din fata masinii lor in fata altei masini. Dar asta nu mai tine de primarie.

    "Only two things are infinite, the Universe and human stupidity, and I'm not sure about the Universe." - Albert Einstein ...

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.