Mitropolia Olteniei, reprezentată la lansarea Proiectului „Calea mântuirii”

Mitropolia Olteniei, reprezentată la lansarea Proiectului „Calea mântuirii”

311
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mitropolia Olteniei este reprezentată în aceste zile la întâlnirea dedicată lansării noului proiect de catehizare pentru adulţi „Calea mântuirii”, care s-au desfăşurat ierişi care continuă în cursul acestei zile la Mănăstirea Sâmbăta de Sus din judeţul Braşov.
La eveniment sunt prezenţi aproape o sută de reprezentanţi ai parohiilor şi birourilor de catehizare din întreaga Patriarhie Română. Din partea Arhiepiscopiei Craiovei au fost delegaţi să participe diac. Ioniţă Apostolache, inspector de catehizare şi activităţi cu tineretul, şi preotul Cristian Grecu, de la Biserica „Eroii Neamului” din Craiova. De asemenea, Arhiepiscopia Râmnicului şi Episcopia Severinului şi Strehaiei au reprezentanţi la acest eveniment. Proiectul „Calea Mântuirii”, implementat de Patriarhia Română, a fost conceput de Institutul de Studii Creştin – Ortodoxe de la Cambridge. Acest program, primul de acest fel în Biserică, îşi propune o cateheză pentru adulţi după un model familiar în care preotul să coordoneze transmiterea învăţăturii, introducerea în învăţătura de credinţă ortodoxă şi formarea credincioşilor pentru a participa conştient şi informat la viaţa Bisericii.

 

Sursa: oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.