Actorul Şerban Ionescu, originar din Corabia, a încetat din viaţă

Actorul Şerban Ionescu, originar din Corabia, a încetat din viaţă

589
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Şerban Ionescu a fost internat marţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, în secţia de Terapie Intensivă, după ce starea lui s-a agravat. În ciuda eforturilor cadrelor medicale, actorul a încetat din viaţă ieri seara, în jurul orei 23.30.

Şerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950 în Corabia. Din cauză că tatăl său, pilot de vânătoare, era detaşat mereu în altă localitate, acesta şi-a petrecut copilăria între Braşov şi Caracal, unde tatăl său lucra. A urmat cursurile Şcolii Populare de Artă şi după patru încercări a intrat la teatru. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la clasa lui Amza Pellea şi la terminarea facultăţii a fost repartizat la Teatrul din Petroşani. A jucat apoi la Teatrul Mic şi Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, după care din 2001 a putut fi admirat în producţiile Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), al cărui actor a fost până la sfârşitul vieţii sale.

De asemenea, Şerban Ionescu a avut şi o intensă activitate cinematografică. În 1980 avea să joace rolul vieţii sale: Ion, în filmul „Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii”, ecranizarea romanului cu acelaşi nume al lui Liviu Rebreanu.
Alte filme în care a jucat au fost: „Horea”, „Pădureanca”, „Furtună în Pacific”, „Mircea”, „Şobolanii roşii”, „Al matale, Caragiale”, „Păcală se întoarce”, „Om sărac, om bogat”. În ultimii ani a jucat în filmele: „Umilinţă” (2011), „Websitestory” (2010), „Dincolo de America” (2008), dar şi în serialele de televiziune „Anticamera” (2008) şi „Fetele marinarului” (2008).

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.