Sport / Siguranţă publică şi fair-play la competiţii sportive

Sport / Siguranţă publică şi fair-play la competiţii sportive

516
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

115 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi şi Grupării de Jandarmi Mobile ,,Fraţii Buzeşti” Craiova,  vor fi angrenaţi în asigurarea ordinii şi siguranţei publice  cu prilejul disputării meciului  de fotbal dintre echipele CS Turnu Severin- FC Viitorul Constanţa.

 

Echipajele de jandarmi vor acţiona pentru păstrarea climatului de ordine şi siguranţă publică la partida de fotbal ce se va disputa pe stadionul municipal din Drobeta Turnu Severin, luni, 25 noiembrie, începând cu ora 18.00. Meciul este catalogat cu grad mediu de risc, jandarmii vor fi prezenţi atât în zona imediată şi apropiată a arenei sportive cât şi pe traseele de afluire şi defluire ale  spectatorilor.

Jandarmii le reamintesc spectatorilor că  pe timpul desfăşurării meciului, se interzice comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în imediata apropiere a arenei sportive. De asemenea în incinta arenei sportive, este interzis accesul persoanelor care se află în stare de ebrietate, sau care se află sub influenţa substanţelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel, făclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, substanţe toxice, halucinogene, cuţite, pumnale, şişuri, ori alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere ori lovire. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări der orice fel şi la violenţă publică.

Opt suporteri ai echipei CS Severin au interdicţie de a participa la meciul de fotbal, motiv pentru care sunt sfătuiţi să nu pătrundă ilegal pe stadion, în caz contrar ei riscă pedeapsa cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau amendă, precum şi măsura de siguranţă a interzicerii accesului la competiţiile sportive pe o perioadă de unu la 2 ani, care se adaugă la perioada pentru care s-a dispus iniţial măsura.   Jandarmeria Mehedinţi  recomandă  tuturor participanţilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea genera  manifestări violente.

 

sursa: jurnalulolteniei.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.