Amendă maximă pentru RCS&RDS de la CNA

Amendă maximă pentru RCS&RDS de la CNA

923
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a hotărât în şedinţa de marţi amendarea distribuitorului de servicii RCS & RDS cu suma de 100.000 de lei, aancţiune aplicată pentru scoaterea din grila de programe a postului de televiziune National 24 Plus. Motivul îl reprezintă încălcarea prevederilor din Legea audiovizualului, conform cărora “distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului” şi a dispoziţiilor referitoare la aplicarea principiului “must carry”, după cum au spus reprezentanţii CNA.
Consiliul a avut în vedere raportul întocmit de Serviciul Inspecţie pentru Bucureşti şi mai multe localităţi din ţară cu privire la situaţia retransmisiei, în sistem digital şi analogic, a programului National 24 Plus, beneficiar al principiului “must carry”, scrie dailybusiness.ro.

CNA a mai aplicat amenda maximă şi în vara lui 2009 postului de televiziune Kanal D, pentru show-ul lui Luis Lazarus, caracterizat de membrii Consiliului ca o “emisiune de înaltă pornografie”. Operatorul de cablu RCS&RDS a mai scos din grila sa de programe şi postul Antena 2 în octombrie 2011. CNA a anunţat săptămâna trecută că operatorul va reintroduce acest post în grila sa de programe. Şi Antena 2 este una dintre televiziunile pe care operatorii de cablu din România trebuie să le retransmită în mod obligatoriu, în pachetele de bază, conform principiului “must carry”, prevăzut în legislaţia audiovizuală.

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.