Fizică de clasa a VI a – totul despre curentul electric

Fizică de clasa a VI a – totul despre curentul electric

4.048
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Școala este extrem de importantă în viața copilului tău, iar sistemul de învățământ de la noi din țară este în așa fel construit încât copiii primesc informații din diverse domenii, care poate nu par atractive sau necesare în viitor pentru toți copiii, însă sunt benefice și este foarte important să ai cunoștințe de bază în absolut orice domeniu.
Unul dintre aceste domenii este considerată a fi fizica cu toate informațiile pe care le primești despre conceptele de bază în fizică, fenomenele mecanice, fenomene termice, fenomenele magnetice și electrice, fenomenele optice, etc. Toate aceste informații, deși îți vor părea inutile la început, te vor ajuta foarte mult de-a lungul vieții.

Curentul electric

Electricitatea este un set de fenomene fizice de deplasare a sarcinilor electrice. Printre acestea se regăsește și curentul electric care reprezintă mișcarea dirijată a sarcinilor electrice. Curentul electric poate fi continuu sau alternativ. Două caracteristici principale ale acestuia, care sunt foarte importante, sunt intensitatea curentului electric și densitatea curentului electric. Intensitatea reprezintă cantitatea de sarcină electrică ce străbate secțiunea considerată în unitatea de timp.

Aceasta se poate măsura cu ajutorul unui ampermetru https://www.tme.eu/ro/katalog/ampermetre_118089/. Densitatea este o mărime vectorială asociată fiecărui punct și se măsoară în amperi pe mp. Sarcinile electrice se pun în mișcare între două puncte, iar producerea curentului electric  se face când există tensiune electrică între cele două puncte ale unui conductor electric. Curentul electric poate produce fenomene fizice cum ar fi căldură, forță, apariția unui câmp rotativ sau transportul de substanțe.

Elemente care se găsesc într-un circuit electric?

Un circuit electric este o combinație de dispozitive care include surse și receptoare de energie elctrică, cu scopul de a converti energia, de a o genera, de a o transmite și de a o consuma. De exemplu, generatorul este o sursă de energie electrică, iar receptoarele sunt dispozitive care consumă energia. Sursa de energie include elemente precum condensatoare, rezistențe, inductoare, amplificatoare, transformatoare și triode.

Circuitul electric al casei tale conține și fire conductoare, prize, întrerupătoare, etc. Căutați mai multe componente electrice de înaltă calitate? Vizitați tme.eu unde puteți alege dintre cele peste 500 000 de produse disponibile. Iar dacă ai nevoie să realizezi circuitul electric al casei tale, apelează la un specialist care va știi să respecte planul după care acesta ar trebui făcut și va acorda maximă atenție normelor de siguranță necesare când lucrezi cu curentul electric.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.