Liderii de sindicat şi-au spus ofurile în faţa primarului Craiovei

Liderii de sindicat şi-au spus ofurile în faţa primarului Craiovei

946
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Liderii de sindicat afiliaţi BNS Dolj s-au întâlnit în această după-amiază cu primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, după ce aceştia i-au solicitat edilului reluarea dialogului social, pentru a-i aduce la cunoştinţă problemele angajaţilor pe care îi reprezintă. Cele mai multe dintre problemele ridicate de cei 40 de lideri de sindicat prezenţi la întâlnirea cu Olguţa Vasilescu au făcut referire la neajunsurile generale ale craiovenilor şi nu neapărat la situaţiile specifice ale angajaţilor din diferite domenii sau firme mari din oraş.

Printre întrebările la care sindicaliştii i-au cerut un răspuns primarului Craiovei s-au numărat cele despre câinii comnitari, asfaltarea drumurilor şi aleilor, asociaţiile de proprietari, precum şi clarificări privind traseele RAT, folosite de majoritatea craiovenilor care lucrează pe platforma industrială . Punctual, edilul a venit cu explicaţii şi răspunsuri pentru fiecare dintre chestiunile ridicate de partenerii de discuţie.

… Transportul în comun, maidanezii şi asociaţiile de proprietari

„La rugămintea liderilor de sindicat am avut astăzi o întâlnire în care mi s-a ridicat o serie de probleme mai degrabă cetățenești, decât probleme ale angajaţilor pe care îi reprezintă, şi le-am răspuns la toate. Cea mai mare problemă este cea legată de transportul în comun, mai ales după ce linia de tramvai va intra în reabilitare pentru doi ani, întrucât foare mulţi craioveni care lucrează pe platforma industrială, la Ford, se deplasează la serviciu cu tramvaiul. Anul acesta RAT-ul va mai achiziţiona câteva autobuze şi cred că vom rezolva această problemă. Au mai fost ridicate probleme legate de câinii comunitari, de amenajarea parcurilor şi aleilor, şi de asociaţiile de proprietari. (…) Aștept solicitările oficiale pentru a trece la rezolvarea lor, pe cât este posibil”, a spus Lia Olguța Vasilescu. Potrivit edilului, mai multe echipe ale primăriei vor merge în teren să verifice care sunt problemele la asociațiile de proprietari, deoarece facturile sunt prea mari, în ciuda reducerii de 8% aplicată preţului gigacaloriei.

Teatrul „Colibri” se mută la Electroputere

Un reprezentant al Teatrului „Colibri” din Craiova i-a cerut primarului să ia măsuri pentru ca instituţia de cultură să beneficieze de un spaţiu adecvat în care să se desfăşoare repetiţiile şi spectacolele. Asta în condiţiile în care, în prezent, activităţile au loc într-un sediu insalubru.  Olguța Vasilescu  a afirmat că există deja o soluţie pentru acastă problemă, întrucât municipalitatea a avut deja mai multe discuţii în acest sens cu reprezentanţi de la  Electroputere, care doresc să cedeze Clubul. „Salvarea vine de la sindicatul de la Electroputere, unde vom putea muta teatrul pentru că cei de acolo doresc să ne cedeze Clubul Electroputere.  Am început deja demersurile pentru preluarea acestui spațiu, trebuie să avem o întâlnire finală în care să ne înțelegem asupra costurilor”, a precizat edilul.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.