Craiova: Taximetriştii, verificaţi de poliţiştii rutieri

Craiova: Taximetriştii, verificaţi de poliţiştii rutieri

856
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mai mulţi poliţişti, dar şi cinci studenţi de la Academia de Poliţie, în colaborare cu reprezentanţi ai Primăriei Craiova au desfăşurat, astăzi, o acţiune pentru verificarea legalităţii desfăşurării activităţii de taximetrie în Craiova, dar şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie cauzate de neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

AAcţiunea a avut loc între orele 13.00 – 15.00, cu 15 politişti din cadrul Biroului Rutier şi 5 studenţi de la Academie, efectivele angrenate în acţiune verificând 178 de taximetristi. Alte 210 autovehicule au fost oprite pentru control, rezultând 75 de abateri de natură contravenţională, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 10.225 lei. Dintre sancţiuni, şase au fost aplicate taximetriştilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003, privind desfăşurarea activităţii de taximetrie, 16 şoferilor care au oprit autovehiculele în mod neregulamentar, fiind reţinute şi două permise de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Reamintim că ieri un agent de la Poliţia locală Craiova a fost luat pe capotă de un taximerist care a refuzat să oprească la somaţia poliţistului. Acesta nu a fost rănit, însă taximetristul, un tânăr în vârstă de 25 de ani, este cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     04-03-2011
    Mesaje
    17

    daca io fi sarit in fata cum fac de obicei e vina lui?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.