Localităţile doljene care beneficiază de masterplanul de apă trebuie să prevadă în...

Localităţile doljene care beneficiază de masterplanul de apă trebuie să prevadă în buget sumele pentru cofinanţare

755
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Toate localităţile din Dolj care beneficiază de masterplanul judeţean de apă în valoare de peste 185 de milioane de euro trebuie să prevadă în bugetul pe acest an sumele necesare pentru cofinanţare.

Precizarea a fost făcută, vineri, de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, care a condus, în calitate de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Oltenia”, o întâlnire de lucru pentru analiza stadiului de implementare a proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj”.

Cu acest prilej, Prioteasa, le-a recomandat reprezentanţilor comunităţilor locale, care beneficiază de proiectul european să prevadă în bugetul pe care îl vor avea la dispoziţie în 2013 sumele necesare asigurării cofinanţării proiectului. „Implementarea acestui proiect este destul de avansată pentru că avem şi nişte termene de executare, pe care trebuie să le respectăm. De altfel, Uniunea Europeană este foarte atentă, în special la proiectele de valoare mare, aşa cum este şi masterplanul nostru pe apă, ca aceste termene, prevăzute în proiect, să nu fie depăşite şi să fie respectate. La fel de prudenţi suntem şi noi atunci când ne referim la fondurile europene şi implementarea unor astfel de proiecte, aşa că le-am transmis primarilor sau viceprimarilor, prezenţi la întâlnire, să fie foarte atenţi şi să prevadă în propriile bugete partea de cofinanţare care le revine prin proiect pentru a putea fi puşi la punct cu tot, mai ales că suntem în perioada adoptării bugetelor”, a spus Prioteasa la finalul şedinţei.

La întâlnirea care a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dolj, au participat primarii localităţilor Filiaşi, Segarcea, Călăraşi, Bechet şi reprezentanţi ai primăriilor Calafat, Băileşti, Dăbuleni şi Poiana Mare, şeful Unităţii de Implementare a Proiectului, precum şi reprezentanţi ai Companiei de Apă ‘Oltenia’.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Dolj” este inclus în Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2013 şi cuprinde investiţii pentru reabilitarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată. Cu o valoare totală de 185,84 milioane de euro, inclusiv TVA, proiectul, care se situează pe locul trei în ţară din punctul de vedere al valorii de finanţare, se adresează unui număr de 389.697 de locuitori.
Sursa: AGERPRES



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.