Primăria Craiova nu vrea să mai plătească facturile „umflate” din şcoli

Primăria Craiova nu vrea să mai plătească facturile „umflate” din şcoli

739
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

„Sunt şcoli unde funcţionează tot felul de firme care închiriează terenuri de sport, ateliere, iar utilităţile sunt plătite doar de unităţile de învăţământ, adică din bugetul Craiovei”, a afirmat, astăzi, Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei. Aceasta spune că bugetul municipiului este deficitar, iar neregulile de acest fel adâncesc şi mai mult gaura din el.

„Le-am solicitat directorilor unităţilor de învăţământ să ne comunice lista investiţiilor din ultimii doi ani, investiţiile aflate în derulare, situaţia spaţiilor închiriate şi modalitatea de achitare a utilităţilor, dacă au fost plătite de şcoli şi de firmele care au închiriat diverse spaţii din incinta lor”, a precizat primarul Craiovei.

Data până la care managerii de şcoli trebuie să transmită adresele este 15 martie a.c., iar edilul-şef al Craiovei spune că până astăzi a primit o singură informare, destul de evazivă. „Noi am trimis solicitarea respectivă către directori ca să primim răspunsuri foarte concrete. (…) Dacă banii nu s-ar mai sifona aşa, bugetul nostru nu ar mai fi afectat. (…) Pe această cale, le transmit directorilor că de acum încolo trebuie să fie sinceri şi să ne spună care este situaţia reală din unităţile pe care le coordonează”, a afirmat Vasilescu.

Aceasta mai spune că dacă până la 15 martie nu primeşte adresele solicitate va trimite Poliţia Locală cu tabele care să conţină punctual întrebările la care municipalitatea vrea răspunsurti clare.

„Dacă vedeţi ce bugete au cerut şcolile, nu vă vine să credeţi: la un loc sunt mai mari decât tot bugetul Craiovei”, a mai spus Olguţa Vasilescu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.