1.700 de copii participă, la Slatina, la Concursul Naţional al Copiilor „Căluşul...

1.700 de copii participă, la Slatina, la Concursul Naţional al Copiilor „Căluşul românesc”

845
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Aproximativ 1.700 de copii din Olt şi din ţară participă, începând de joi, la ediţia a XV-a a Concursului Naţional al Copiilor „Căluşul românesc” care se desfăşoară timp de două zile, joi şi vineri, la Slatina.

Evenimentul a început joi dimineaţă, cu demonstraţii, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, apoi la Consiliul Judeţean Olt, şi va continua seara, cu o paradă a costumelor populare, pe principala arteră rutieră din centrul municipiului Slatina, Bulevardul „Alexandru Ioan Cuza”.

Evenimentul se organizează anual, la Slatina, în prima săptămâna după Rusalii, iar la ediţia precedentă, cea din 2012, în competiţie au intrat aproape 1.600 de copii.

Căluşul este o tradiţie care se păstrează încă în judeţul Olt şi a intrat în patrimoniul cultural imaterial al UNESCO. De Rusalii, o ceată formată din 7, 9 sau 11 căluşari şi un mut colindă uliţele satului şi joacă în curţile localnicilor. Costumele căluşarilor sunt albe, împodobite cu bete colorate, batiste cusute în casă, iar pălăriile au mărgele şi panglici colorate.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.