SONDAJ Craiova Forum: Pe cine veţi susţine în Liga 2, FC U...

SONDAJ Craiova Forum: Pe cine veţi susţine în Liga 2, FC U sau CS U?

1.145
9
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(7 voturi, media: 4,43)

“…Ţinem cu echipa noastră şi la bine şi la rău,

O echipă alb-albastră, la Craiova e mereu…

Craiova Forum a lansat, în urmă cu două săptămâni, un sondaj de opinie pentru a afla în ce direcţia se îndreaptă susţinerea suporterilor în actualul context fotbalistic local.  Lăsând la o parte mascarada creată în jurul ideii de a avea echipă, oltenii au nu una, ci două formaţii cu care să ţină “şi la bine şi la rău”: Fotbal Club (FC) Universitatea Craiova, patronată de Adrian Mititelu, şi Club Sportiv (CS) Universitatea Craiova – noua echipă susţinută de municipalitate. Aşadar, cine se bucură de mai multă simpatie din partea suporterilor? Să spunem, pentru început, că FC porneşte cu un avantaj clar, din motive pe care nu mai are sens să le detaliem… De menţionat că, luni după amiază, au apărut şi primele veşti bune referitoare la acceptarea celor două cluburi în liga secundă a campionatului intern, o decizie finală în acest sens fiind aşteptată în cursul zilei de 7 august a.c..

Sondajul de opinie s-a derulat pe platforma online a site-ului Craiova Forum în perioada 23 iulie – 5 august 2013. Craiovenii şi nu numai au fost invitaţi să răspundă la întrebarea Pe cine veţi susţine în L2, FC U sau CS U? şi au avut la dispoziţie patru variante de răspuns: FC Universitatea Craiova; Club Sportiv Universitatea Craiova; Ambele echipe; Nu mă interesează. La încheierea perioadei de sondare, 4.688 de persoane au fost înregistrate cu un răspuns.

Dezinteresaţi de fotbalul craiovean

Întrebaţi pe cine vor susţine în Liga 2 – FC sau CS, un număr mare de participanţi, respectiv 1.194 de persoane (25,47%), a ales ultima variantă de răspuns, respectiv  nu mă interesează. Aşadar, un sfert dintre respondenţi nu sunt dispuşi să relaţioneze cu niciuna dintre cele două formaţii. Fapt care poate fi pus pe seama incompatibilităţii patronului cu echipa FC U sau a stângăciilor din conferintele de presa dovedite de conducerea nou înfiinţatei CS U. Ori poate fi vorba despre o dezaprobare manifestată la nivelul întregului fotbal românesc.

“Ar fi nesportiv să nu susţinem performanţa”

Pe de altă parte, nu mai puţin de 972 de persoane (20,73%) au bifat răspunsul prin care şi-au mărturisit susţinerea faţă de ambele echipe. “Ambele merită şansa să-şi dovedească seriozitatea. Vom vedea dacă există fapte sau doar vorbe. Pe de alta parte, ar fi antisportiv să nu susţii nişte sportivi care vor să facă performanţă, indiferent cum se numesc. Până una alta, nu avem echipă înscrisă în LIGA 2, eu nu am văzut un act oficial de la FRF”, şi-a argumentat răspunsul unul dintre respondenţi.

“Susţin CS. Pentru mine societatea lui Mititelu este moartă”

632 de subiecţi (13,48%) au răspuns că ţin cu proaspăt înfiinţata Club Sportiv Universitatea Craiova, explicând că susţinerea unei echipe nu este condiţionată de acte materiale. “Susţin CS. Spiritul unei echipe nu înseamnă nişte acte pe care uneori le pot avea unii sau alţii, ci se formează în jurul oamenilor care au susţinut echipa direct din teren (fostele glorii) de pe banca tehnică, uneori de la radio (Sebi Domozină) şi mereu din tribună. Eu sunt Ştiinta, la fel cum fiecare dintre voi este. În concluzie, pentru mine societatea comerciala a mititelului (Adrian Mititelu, patronul FC U Craiova n.r.) este moartă. PS: Nu ştiu de ce unii credeţi că FC Mititelu Adrian&Aditsa&co(piii) o să primească acceptul pentru L2 sau orice alt campionat serios din lumea asta” şi-a explicat decizia un alt respondent.

Pro FC U, contra Mititelu

Cele mai multe voturi de susţinere înregistrate în urma sondajului Craiova Forum au fost pentru FC U Craiova, respectiv 1.890 de persoane (40,32%) care şi-au exprimat preferinţa pentru această echipă. Cum subliniam şi la începutul materialului, se pare că FC U se bucură de avantajul clar al istoriei sale în fotbalul românesc. De asemenea, este important de precizat că, în specificările lor, cei care au ales varianta FC U Craiova au menţionat, în general, că îşi doresc ca echipa să iasă de sub conducerea lui Adrian Mititelu şi s-au arătat rezervaţi în privinţa înscrierii echipei în Liga2. “FC Universitatea este unică”, şi-a motivat un respondent decizia. „FC Universitatea Craiova a fost, rămâne şi va fi echipa de suflet… În primul rând şi mereu pe ea… Cealaltă echipă, reprezentând Craiova, de asemenea, sper să promoveze şi ea. Adică la anul să le avem pe amandouă în Liga 1…. Din păcate, cu starea financiară şi intelectuală pe care le are falimentarul chelios, numai un miracol ar face ca FC Universitatea (cu alde Dina, Stoica şi cantonament la Caracal) să promoveze”, a scris un suporter. “Ce nu a reuşit comunismul, ce nu au reuşit miliţienii Neţoiu şi Dinel a reuşit Mititelu: nu doar să retrogradeze ci chiar să desfiinţeze o echipă de mare tradiţie pentru fotbalul din România. După un eşec managerial – în primul rând – de o asemenea amploare, acum, în al 14-lea ceas, mai face o echipă ca să demostreze ce?! Că a greşit o dată şi mai poate greşi încă o dată? Ştiinta nu poate fi decât una, eu unul (şi poate mai sunt şi alţii ca mine) pot să iubesc doar Ştiinta şi cei care au demarat mascarada asta cu două echipe ar trebui să ştie …”, scrie un alt supporter. “O să susţin FC, deşi cred că echipa nu va indeplini criteriul financiar pentru a evolua în liga a 2-a. Pe de altă parte, echipa Olguţei (Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei n.r.) imi va fi indiferentă şi voi face o previziune. Va fi o echipă de un ciclu electoral, apoi Dumenezeu cu mila…”, opinează un alt susţinător al FCU.

Epilog

Ca o concluzie, un lucru e cert: Craiova trebuie să aibă fotbal. Nu vorbe, nu promisiuni şi nici semicertitudini. Nici din partea FC Universitatea Craiova, care vine în faţa suporterilor cu un mare dezavantaj pricinuit de patronul Adrian Mititelu, nici din partea CS U care s-a născut din ambiţia actualului edil al Băniei, de a arăta că îşi respectă promisiunile făcute în campania electorală. În fapt, vorbim de o luptă a orgoliilor. O luptă care a dus la scindarea suporterilor. A împărţit un oraş în două, a pus faţă în faţă păreri pro şi contra.

Până una, alta, niciuna dintre cele două formaţii nu a primit deocamdată licenţa. Şi rămâne îndoiala că ambele o vor avea până la startul campionatului. Din păcate, singurii care suferă, dincolo de interesele financiare, jocurile de culise ori de culoarea politică a celor care au soarta echipelor în mână, sunt suporterii. Adevărul este că EI SUNT ŞTIINŢA!



9 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    32

    i don’t care. mititelu la bulau !

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    434

    OLGA LA BULAU…clar FC…

  3. #3
    Senior Member
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    778

    Ori ori…cred ca amandoua odata ce fotbalul craiovean sufere de multe lipsuri…Dar doresc mai mult sa imi vad echipa de suflet Fc.U.Craiova p oblemenco inainte d toate :

  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     17-11-2008
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    426

    FC UNIVERSITATEA forever /….forza U ….NU MA INTEESEAZA NICI MITITELU NICI OLGUTA ,dar la echipa lu” olga sunt stelisti spurcati…

  5. #5
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1038

    stiinta

  6. #6
    0-day Member
    Data de inscriere
     08-08-2013
    Mesaje
    0

    fortza fc u craiova

  7. #7
    0-day Member
    Data de inscriere
     24-11-2010
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    6

    Ce FC U ?

  8. #8
    0-day Member
    Data de inscriere
     24-11-2010
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    7

    Echipa lui mititelu nu va intra niciodata in A ! E sortita sa moara in B ! Asta e categoria patronului ei ! Asa ca …………………….. ! Muriti odata cu ea in divizia B !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FORTA CS Universitatea !

  9. #9
    A%%
    De-al casei
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    329

    Jalnic…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.