UPDATE Craiova: Deputatul Cosmin Enea, susţinut de 15 membri PNL Dolj, a...

UPDATE Craiova: Deputatul Cosmin Enea, susţinut de 15 membri PNL Dolj, a plecat la PSD

1.863
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Fie că nu au fost de acord cu ruperea de USL, fie principiile şefului Crin Antonescu nu le mai sunt pe plac ori, de ce nu, simpla idee a ieşirii de la guvernare, le-a tăiat pofta mai multor liberali doljeni. Pofta de a rămâne în PNL. Cel puțin așa susțin surse din partid. Drept urmare, au luat hotărârea decisivă de a migra către un partid mai puternic – fie şi conjunctural – PSD. Cosmin Enea PSD

Nu mai puţin de 15 primari din Dolj, membri PNL, ar fi hotărât să părăsească partidul pentru a trece la PSD. Dacă informația se confirmă, asta înseamnă că aleșii care au câștigat fotoliile de primar își vor pierde funcțiile.

La ora 14:00, preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, va susţine o conferinţa de presă.

UPDATE: Deputatul Cosmin Enea şi-a anunţat demisia din PNL Dolj şi trecerea la PSD Dolj, în cadrul unei scurte conferinţe de presă organizată la sediul formaţiunii din urmă.

Alături de acesta s-au aflat şi 12 primari şi un viceprimar (Poiana Mare) PNL din Dolj, precum şi trei consilieri judeţeni – Florin Stancu, Cosmin Durle şi Marin Marian. Este vorba de aleşii locali din localităţile: Bistreţ, Calaft, Poiana Mare, Ciuperceni, Desa, Brădeşti, Fărcaş, Măceşu de Jos, Pleniţa, Goicea, Gighera şi Radovan.

Aceştia nu vor demisiona din PNL, ci doar şi-au anunţat susţinerea verbală pentru PSD. Trecerea, cu adeziune, la PSD ar fi însemnat pierderea fotoliilor de primari.

„După ruperea USL Dolj în urma discuțiilor de săptămâna trecută, o parte din membrii PNL și-au exprimat dorința de a adera la acest proiect USL. Noi, PSD, am decis să continuăm proiectul politic cu angajamentele pe care le-am făcut electoratului şi vă spun că orice membru PNL care îşi doreşte să adere la acest proiect este binevenit. Locul liberalilor adevăraţi este în USL, pentru că până la urmă pentru asta ne-au votat oamenii, şi avem nişte angajamente pe care dorim să le ducem la capăt împreună cu cei care doresc să vină alături de noi. Decizia lui Crin Antonescu de a părăsi USL şi de a candida din opoziţie şi a părăsi lupta cu Traian Băsescu, ne-a dezamăgit, şi ne pune în situaţia să continuăm singuri lupta sau împreună cu oamenii care vor să vină alături de noi. Noi ne-am luat angajamentul că la europarlamentare ne vom lupta pentru locul I în ceea ce priveşte procentul obţinut şi cred că este un obiectiv pe care putem să îl atingem”, a declarat preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.

„Vreau să anunț oficial demisia mea din PNL și alăturarea de PSD, lucru pe care îl fac cu părere de rău, pentru că las în urmă 14 ani de muncă alături de un partid. Muncă pe care am făcut-o cu devotament şi pasiune, cu credinţa că alături de aceşti oameni pot schimba ceva. Lăsând la o parte doctrinele politice, partidele politice sunt conduse şi formate din oameni, tocmai de aceea, împreună cu mine merg şi o parte din prietenii mei din PNL, oameni cu care am avut rezultate şi care vor să continuăm proiectul USL început în 2012. Este foarte clar pentru mine că în România, din păcate, o alianţă politică nu durează măcar 4 ani de zile. În 2012 ne-am asumat un proiect pentru România, prin care am fost votaţi de către cetăţeni. Toată lumea ne întreabă de ce am rupt USL. Tocmai de aceea am decis să ne alăturăm unei echipe puternice, în care credem, şi cu care putem continua lupta împotriva regimului Traian Băsescu. Vin în PSD pentru că eu cred că putem să ducem la îndeplinire proiectele pe care ni le-am propus. Cred că președintele Claudiu Manda poate să ne reprezinte. Mai cred că proiectele pe care ni le-am asumat în anul 2012 pot fi duse la îndeplinire. Populaţia pe care o reprezintă primarii care vin alături de noi este de aproape 100.000 de locuitori”, a concluzionat deputatul PSD Cosmin Enea.

Lista primarilor care susţin programul de guvernare al Guvernului Ponta:
1. Calafat – Mircea Guţă
2. Poiana Mare – Marin Vintilă primar + Claudiu Buzatu viceprimar
3. Ciupercenii Noi – Gheorghe Mungiu
4. Desa – Iulian Bălteanu
5. Brădeşti – Ion Răcăreanu
6. Pleniţa – Puiu Calafeteanu
7. Fărcaş – Sorin Bitoleanu
8. Bistreţ – Cristiana Antonie
9. Măceşu de Jos – Mihai Bojin
10. Gighera – Florea Neacşu
11. Goicea – Dumitru Marcu
12. Radovan – Aurică Cîrstianu

Consilierii judeţeni:
1. Florinel Stancu
2. Durle Cosmin
3. Marin Marian



6 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     18-11-2011
    Mesaje
    122

    USL nu mai exista, insa placa asta merge perfect pt. electoratul prost. Trecerea se face, de fapt la PSD.

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     28-02-2006
    Mesaje
    24

    Nu suport curvele astea politice … in clasa politica romaneasca nu mai are nimeni onoare si nu mai da nimeni importanta celor care i-au ales.

    be smart, don't be a retard !!!
  3. #3
    A%%
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    869

    Să fie dați afară din PNL imediat. Niște jigodii.

  4. #4
    Member
    Data de inscriere
     09-03-2007
    Locatie
     "Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment. "
    Mesaje
    134

    Cum sa renunte la ciolan? Doar sunt politicieni respectabili!
    Ah, nu! Scuze! E vorba despre un proiect asumat in 2012, domnule: Ei urmeaza „proiectul” !
    Foarte frumos domnule, traim in Romania, o tara minunata, numai oamenii o strica!

    Eu sunt cel ce sunt aici
  5. #5
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    921

    ii da afara din PNL si se muta la PSD asa este la noi

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  6. #6
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2537

    fetite ai?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.