Societatea de Pieţe şi Târguri Craiova va deschide, începând de luni, 14 aprilie 2014, un punct de comercializare şi sacrificare a mieilor pentru Paşte în Piaţa Chiriac din Craiova.
În Dolj există doar patru abatoare – unul în Podari şi trei în Craiova, astfel că, pentru cei care nu doresc să cumpere carnea de miel direct din măcelării, ci să-şi aleagă singuri mieii, pe care să-i sacrifice în condiţii optime din punct de vedere sanitar-veterinar, s-au făcut demersuri pentru a obţine aprobarea temporară de amenajare a unui punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac din municipiu.
„Am dorit să oferim craiovenilor posibilitatea de a-şi alege direct de la comercianţi mieii pe care îi doresc pentru masa de Paşte. Ne bucurăm că demersurile noastre pentru păstrarea acestei tradiţii au găsit înţelegere la Direcţia Sanitar-Veterinară Dolj, care a acceptat amenajarea acestui punct de sacrificare a mieilor din Piaţa Chiriac”, a declarat Claudiu Neagoe, directorul general al SC Pieţe şi Târguri Craiova Srl.
Potrivit acestuia, sacrificarea se va face de măcelari autorizaţi, iar carcasele de miel vor fi verificate de medicii veterinari, care le vor aplica marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor. În acest punct de sacrificare vor putea fi tăiaţi numai miei crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare.
Punctul de sacrificare a mieilor ce va fi amenajat în Piaţa Chiriac îşi va desfăşura activitatea începând de luni, 14 aprilie, şi până sâmbătă, 19 aprilie 2014.