Restaurantul Jubilee, focar de infecție. Localul a fost închis

Restaurantul Jubilee, focar de infecție. Localul a fost închis

25.377
26
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Pe 3 iunie a.c., participanții la un botez organizat la Restaurantul ”Jubilee” acuzau infecții cu salmonela de la localul cu pricina. Oamenii au făcut plângere la DSP, iar concluzia anchetei a fost: focar de toxiinfecție alimentară.

 

Din 64 de aprticipanți la eveniment, 50 ar fi necesitat tratament povesteau atunci oamenii. „Am crezut că mor. Este groaznic: dureri, spasme, frisoane, febră foarte mare. Duminică după-amiază și eu și soția ne-am simțit foarte rău. Am chemat salvarea, atât de grav a fost. Când am ajuns la spital, eram deja al treilea caz. Noaptea au început să apară și alți colegi de suferință. 50 am fost în total. Printre noi a fost și o prietenă însărcinată în luna a treia. Vă dați seama, putea să piardă copilul. Nu este normal așa ceva. Am depus plângere toți la DSP“, povestea Tony Popa Nistorescu, unul dintre participanții la eveniment, ajuns la spital în urma petrecerii.

 

Analizele efectuate la Laboratorul de Diagnostic şi Investigare în Sănătatea Publică al DSP Dolj au scos la iveală o serie de neregului în ceea ce priveşte circuitele funcţionale ale restaurantului, nerespectarea etapelor procesului tehnologic și au fost declarate ca neconforme două probe alimentare şi trei probe de salubritate.

 

„În 31 mai a fost confirmată o coprocultură pozitivă pentru Salmonella de către Spitalul de Boli Infecţioase, la un pacient din focar. Pe 2 iunie au fost declarate ca neconforme două din probele alimentare din cele 18 preparate recoltate şi trei din probele de salubritate din cele zece recoltate, în urma analizelor efectuate de Laboratorul de Diagnostic şi Investigare în Sănătatea Publică al DSP Dolj. În aceeaşi dată, s-a adus la cunoştinţă, sub semnătură, conducerii unităţii, măsura de suspendare a activităţii până la remedierea neconformităţilor. Menţionăm că procesul- verbal a fost semnat de conducerea unităţii fără obiecţiuni. În concluzie, au fost luate următoarele măsuri contravenţionale: suspendarea temporară a activităţii până la remedierea neconformităţilor, măsură luată după confirmarea focarului şi amendă contravenţională în valoare de 2.000 de lei pentru nepăstrarea probelor alimentare (o probă din fiecare aliment servit în recipiente curate, acoperite, etichetate şi la rece) şi neprogramarea de către angajator a personalului angajat la efectuarea examenelor medicale periodice prin medici de medicina muncii, cu fişă de aptitudini. În ceea ce priveşte evenimentele organizate după suspendarea activităţii au fost evenimente private, conform declaraţiei pe propria răspundere a organizatorului, şi nu s-a utilizat bucătăria unităţii şi angajaţii acesteia“, se arată în comunicatul emis de DSP.



26 COMENTARII

  1. #1
  2. #2

    Mai sunt si alte Restaurante in Craiova cu nume de fite unde exista mizerie si gandaci,,,,,,.te duci cu cineva drag sa sarbatoresti si ajungi in spital ,ala tot cu focar de infectie.

  3. #3
  4. #4

    sunt mult mai multe, dar nu s-a descoperit inca jegul din ele…

  5. #5

    99% din restaurantele din Craiova sunt asa, dar că întotdeauna, mizeria se tine sub pres, iar noi ne ducem cu gânduri bune, să ne distrăm si sa ne simțim bine si nu puține sunt cazurile în care acesta distracție se termină la UPU
    Cât despre amendă……..no comment

  6. #6

    2000 ron amendă și atât ????? Bai DSP Craiova , sunteți nebuni ?

  7. #7
  8. #8
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4308

    Amenda simbolica

  9. #9

    Dacă sint corupți Cum vreți sa-l închid și dacă va aduceți aminte e același patron care nu a avut mâncare în seara de Revelion la Podari

  10. #10
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5720

    Ce satana de amenda e aia ma? Mai multa amenda mi-au dat mie gaborii in ultimul an.. Zici ca te duci sa te petreci si ajungi la spital la urgenta. Chestia nasoala e ca poti sa mori din chestii din astea..

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  11. #11

    Instituțiile sunt corupte, pline de hoți. Este motivul pentru care mor zone întregi.
    Practic, după câteva povești din astea, cu sancțiuni simbolice, ai închis orașul pentru turism, pentru investitori, pentru orice.
    Corupția chiar ucide . Odihnească-se în pace.

  12. #12

    Chiar mai ai curaj să mănânci în oraș? Pe bune, acum.
    Trebuie să fii sinucigaș. Eu nu vreu să ajung la spital sau la morgă.
    Să avem grijă maximă de sănătatea noastră, dacă trăim în România, Craiova. Gândește-te că poți ajunge la Urgență, care este alt focar de infecție, mai mare!

  13. #13

    Și chiar dacă ai curaj, nu ai bani ca preturile au ajuns la nu nivel cel puțin nesimțit, de zici ca mănânci in aeroport
    Dar eu mă refeream în principal la nunti, botezuri si evenimente de genul…….acolo pericolul e imens, pentru că mâncare este gătită la cantități mari si igiena lipsește cu desăvârșire când vine vorba de personal

  14. #14

    Corupția ucide .Și ucide oameni și zone întregi. Vrem turism când de aici cine poate pleacă!

  15. #15

    Orice țiganizat hoț și puturos e mare funcționar la noi Și șef mare de restaurante și hoteluri. Orice împuțit retardat.
    Asta e corupția.

  16. #16
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3604

    FOARTE BINE DAR AMENDA CAM MICA.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  17. #17

    Obada Alex , ai și tu dreptate. Nu toți pot evita evenimentele astea, organizate prin diverse locuri.

  18. #18
  19. #19

    Este foarte ușor sa vorbim si sa aruncam cu noroi in oameni care chiar muncesc si își văd de treaba.Sunt mulți care vorbesc in necunoștință de cauza. Singura vina a omului care conduce acest restaurant este ca nu a cerut certificat de calitate la carnea cumpărată de la marile magazine.

  20. #20

    2000 de lei amenda? Ba fira-ti-ai dreacu pai la un magazim general de 7m patrati daca nu este extrem de curat dati si 5000 de lei amenda.MORTII MAMII VOASTRE DE CORUPTI INFECTI.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.