DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Modelul declarației care trebuie completată de cetățenii care ies din casă a fost făcut public, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică. Autoritățile au prezentat și modelul adeverinței emise de către angajatori pentru cei care vor merge la serviciu. 

Potrivit acestei informări, declaraţia pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaraţiei aprobate de autorităţi.

„Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei. Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei”, anunță autoritățile.

Potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21 martie, obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie.

Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.

MODEL Declaratie pe proprie raspundere

MODEL Adeverinta angajator

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.