5.000 de cutii de Eutirox 100 mcg vor fi donate și distribuite...

5.000 de cutii de Eutirox 100 mcg vor fi donate și distribuite în opt orașe din țară

26.059
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cele 5.000 de cutii de Eutirox 100 mcg, cu o valoare totală de 85.839 de lei, vor fi disponibile începând cu data de 20 mai în farmacii din Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Oradea, Buzău, Timişoara, Cluj-Napoca şi Craiova.

Asociaţia Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) a încheiat, cu avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, un acord de donaţie cu Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) cu scopul de a contracara criza de Euthyrox din ţară, conform unui comunicat remis presei.

Medicamentul Eutirox 100 mcg donat este importat din Spania, cu respectarea legislaţiei române în vigoare, autorizat de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România şi este echivalentul produsului comercializat în România sub denumirea de Euthyrox 100 mcg„, se precizează în comunicat.

Un comprimat de Eutirox 100 mcg conţine levotiroxină sodică 100 micrograme disponibil în noua formulă, se mai menționează în informațiile transmise presei.

Potrivit comunicatului, pacienţii care au nevoie de acest medicament în tratamentul curent se vor prezenta la farmacie cu reţeta, scrisoarea medicală sau alt document eliberat de medic care recomandă un tratament cu Euthyrox. Persoanele care nu se pot deplasa pot trimite un reprezentant la farmacie cu o copie după documentele precizate mai sus.

Acest medicament este esenţial în tratamentul pacienţilor cu afecţiuni tiroidiene, în patologia guşii benigne sau maligne ale adultului, în completarea deficitelor de substituţie cu hormoni tiroidieni, în hipotiroidie sau în cazul extirpărilor totale sau parţiale ale tiroidei (tiroidectomie), precizează sursa amintită.

Se estimează că în România sunt în jur de 500.000 de pacienţi cu afecţiuni tiroidiene care au ca recomandare tratamentul cu acest medicament.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.