A început Simpozionul Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene”, la Craiova

A început Simpozionul Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene”, la Craiova

1.590
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cea de-a șaptea ediție a Simpozionului Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene” a luat startul, joi, artiști din patru țări urmând să realizeze, timp de o lună, lucrări importante pentru municipiul Craiova.

Potrivit organizatorilor evenimentului, Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, tema de anul acesta este „Sportul, expresivitatea mișcării”, lucrările urmând să fie amplasate, cel mai probabil, în zona stadionului și a sălii polivalente.

„Anul acesta, se va derula cea de-a șaptea ediție a Simpozionului Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene. Este un proiect care s-a bucurat de succes în fiecare an și a oferit comunității lucrări valoroase, valori care cresc în fiecare an prin dificultatea temelor propuse. Anul acesta, ne-am gândit la o temă de interes general, sportul. Misiunea noastră este să realizăm un ansamblu sculptural pe care să îl amplasăm, în proximitatea Sălii Polivalente Craiova și a Stadionului Ion Oblemenco”, a declarat directorul CCTD, Remus Vlăsceanu.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a spus că acest eveniment va ajuta municipiul la Gala Premiilor AMR.

„Există deja o tradiție, în Craiova. În fiecare vară, în perioada caldă a anului ne întâlnim la această tabără de sculptură. Tema de anul acesta, sportul, are o conotație foare importantă pentru că anul acesta, la Gala Premiilor AMR ,noi vrem să candidăm pentru titlul „Cel mai bun oraș al anului” din punct de vedere al acestui domeniu, sport-cultură. Tocmai în cadrul acestei tabere se îmbină arta, sculptura cu sportul. Succes participanților și felicit organizatorii”, a menționat Genoiu.

Artiștii au prezentat, pe scurt, ideea lucrărilor. Astfel, una dintre acestea va reprezenta contorsionarea în spațiu a unui sportiv. O formă geometrică naturală, dinamică, iar în spațiu va avea un echilibru instabil.

O alta prezintă volume și traiectorii în piatră, volume care prin „continuarea traiectoriilor imaginare desenează în spațiu o infinitate de linii și traiectorii. Se leagă de mișcarea materiei”, a spus unul dintre artiști.

Emilian Popescu, curatorul taberei, va face o flacără olimpică, o lucrare abstractă care va lăsa impresia unei flăcări în mișcare.

Artiștii vor putea fi urmăriți de public lucrând pe esplanada Centrului Multifuncțional Craiova.

Cei cinci sculptori sunt: EMILIAN POPESCU din România, cu lucrarea „Flacăra eternă”, PETRE VIRGILIU MOGOȘANU din România, cu lucrarea „Volumes and Trajectories”, MARINO DI PROSPERO din Italia, cu lucrarea „Spatial Contortion”, FERHAT OZGUN GOREL, reprezentând atât Turcia cât și Georgia, cu lucrarea „The Shadow Player” și  MILTON GRAVIDIA, din Ecuador cu lucrarea „Organic Geometry”.

 

 

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.