Absolvenții de liceu și cei ai facultăților din Craiova, așteptați să se...

Absolvenții de liceu și cei ai facultăților din Craiova, așteptați să se înscrie în evidențele AJOFM Dolj

4.097
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Absolvenții de liceu sau de facultate din județul Dolj au la dispoziție, până își găsesc un loc de muncă, posibilitatea de a primi indemnizație de șomaj, o parte dintre aceștia înscriindu-se deja în evidențele AJOFM Dolj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Dolj, Alina Ghercioiu, tinerii au la dispoziție, de la data absolvirii, 60 de zile pentru a depune actele necesare în vederea înscrierii. Aceștia beneficiază, ulterior, de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare.

„Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţele Agenției Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj ca persoane în căutarea unui loc de muncă, sunt: actul de identitate, în original şi copie; actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie; adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale. Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana, în vârstă de minim 16 ani, care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii”, a explicat Ghercioiu.

Aceasta a mai spus, privitor la absolvenţii de liceu, că nu este obligatoriu ca aceștia să promoveze examenul de bacalaureat pentru a se înregistra în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj.

Potrivit prevederilor Ordinului nr. 3.220/19 februarie 2018 al Ministrului Educaţiei Naționale „cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se încheie în data de 31 mai 2019”.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.