Apel umanitar pentru Găbița. Puteți direcționa 2% din impozitul pe venit

Apel umanitar pentru Găbița. Puteți direcționa 2% din impozitul pe venit

10.335
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
”Pe 15 septembrie 2016, când a împlinit un an, a făcut primii pași singură. Era așa fericită. 12 zile mai tarziu eram în București, în stare critică. Diagnosticul a fost sindrom hemolitic uremic”, povestesc Mihai și Adina Popescu, părinții Evei Gabriela, un copil care, până la vârsta de un an, a fost perfect sănătos. Într-o zi, însă, toate s-au schimbat…
În urma convulsiilor repetate din prima săptămână, micuța Gabriela a rămas cu afecțiuni neurologice severe: nu-și mai coordoneaza mâinile și picioarele, nu stă singură în fund și nu mai merge.
Recuperarea poate dura câțiva ani sau toată viața… Aproape în fiecare lună mergem la câte un centru de recuperare, unde lucrează intensiv mai multe terapii. Din nefericire, rinichii au fost afectați destul de mult – functionează la o capacitate de numai 25% – iar un transplant este inevitabil. Creierul a suferit și el leziuni majore. Găbița nu mai merge, nu mai stă în fund, nu mai vorbește, membrele și le coordonează extrem de greoi…”, mărturisește tatăl fetiței, craioveanul Mihai Popescu.
Recuperarea intensivă pe care i-am asigurat-o în țară și în străinătate a avut rezultate foarte bune, dar situatia s-a agravat din nou în septembrie 2017, iar din 22 octombrie 2017 a fost montat un al treilea cateter pentru dializa peritoneală, boala renală ajungând în stadiul final”, mai spune părintele.
Pentru un transplant renal, Eva Gabriela trebuie să crească cât mai normal. ”Vom continua recuperarea neuromotorie, atât cât ne permite starea actuala. Trebuie să se dezvolte cât mai normal pentru a putea face transplantul renal, care îi poate salva viața și o poate scăpa de dializă”, spun părinții.
Toate demersurile costă, însă, iar familia Gabrielei are nevoie de sprijin financiar. Pe lângă costurile programelor de recuperare se adaugă și cele ale consumabilelor necesare la dializa peritoneală: comprese sterile, dezinfectant, betadină, seringi pentru tratament.
Părinții au prijinul fundatiei ANYA pentru a colecta 2% din impozitul pe venit aferent anului 2017, iar formularul este disponibil pentru descărcare și printare pe linkul urmator: http://s.go.ro/fsgs7g 5l. Cei care nu au domiciliul în Craiova, trebuie să meargă să depună acest formular la sediul ANAF de care aparțin. Cei cu domiciliul în Craiova îi pot contacta personal pe Mihai Popescu​ si Adina Popescu​ pentru colectarea acestor formulare care se depun până la 25 mai 2018. Mihai popescu poate fi contactat și la tel: 0765 525 761/0770 973 447.
Pe de altă parte, cine doreste să ajute cu bani, o poate face în conturile:
CONT ÎN LEI
RO43 INGB 0000 9999 0556 0371 
deschis la ING BANK, pe numele POPESCU EVA – GABRIELA
************************************************
CONT ÎN EURO
RO39 INGB 0000 9999 0142 1259 
deschis la ING BANK, pe numele Popescu Mihai – Daniel
************************************************
Cont in Lire Sterline UK: sort code 77-65-76, account number 01380768 deschis pe numele Chimoiu Cristina-Elena (mătușa Gabrielei).
Diagnosticul actual al Gabrielei este:
1. insuficiență renală cronică stadiu dialitic (boala renală în stadiu final);
2. dializă peritonală cronică;
3. sindrom hemolitic uremic în antecedente (sept. 2016);
4. hipertensiune arteriala secundară;
5. tetrapareză spastică;
6. retard psihomotor.


Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.