(Update) Alertă și la Dăbuleni: Elevi cu greață și vărsături, transportați la...

(Update) Alertă și la Dăbuleni: Elevi cu greață și vărsături, transportați la spital

9.381
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,00)

Mai mulți elevi ai Liceului Teoretic ”Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni care au prezentat stări de greață, de vomă și iritații ale căilor respiratorii au ajuns, astăzi, la spitalul orășenesc, și unul la Spitalul Municipal din Craiova, pentru investigații medicale, potrivit reprezentanților ISU Dolj. Este al doilea caz de elevi posibil intoxicați, înregistrat miercuri, în Dolj, unde autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție, la Daneți, iar elevii unei clase de a III-a au ajuns la spital. 

De data aceasta este vorba de 9 elevi de clasa a IV-a și unul de liceu.

Apel de urgență a fost primit la ora 11.44. ”La fața locului s-a deplasat o autospecială de victime multiple și o ambulanță SAJ cu medic. Li se acordă primul ajutor medical de cadrele medicale de la spital și, după o evaluare, se va stabili dacă vor fi transportați la Craiova”, a precizat Florin Cocoșilă din cadrul ISU Dolj.

Potrivit acestuia, cauza posibilă a problemelor acuzate de copii este utilizarea unui dezinfectant folosit după ce aici au fost mai multe cazuri de varicelă. Soluția ar fi fost folosită cu o zi înainte, după terminarea orelor.

Revenim!

Update, ora 12:20: Din informațiile furnizate de ISU Dolj, toți copiii sunt conștienți și cooperanti.

Update: ora, 12:50: Toți cei nouă copii de gimnaziu vor fi transportați la Spitalul de Urgență din Craiova. Aici a fost deja internat un altul, cu aceleași simptome, din aceeași unitate școlară, dar de la o clasă de liceu.

Update, ora 13:45: Nici în cazul de la Dabuleni nu a fost detectată nicio substanță iritantă în aer. ”Totul este în limita valorii normale, aerul inspirat nu pune în pericol sănătatea”, a precizat Florin Cocoșilă, din cadrul ISU Dolj. Este posibil, însă, a mai precizat acesta, ca vaporii iritanți să fi dispărut cu trecerea timpului și după aerisirea, între timp, a spațiului respectiv.

Echipa specializată în intervenții la accidente chimice, biologice și radiologice/nucleare (CBRN) din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență a efectuat măsurători la fața locului pentru a determina eventuala prezență a unor substanțe periculoase, precum și valorile de concentrație în aer asociate. În urma efectuării măsurătorilor, aparatele din dotarea autospecialei care au fost utilizate nu au indicat prezența vreunei substanțe periculoase”, se arată într-o comunicare a ISU Dolj.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.