Angajații și angajatorii pot suna la AJOFM Dolj pentru lămuriri legate de...

Angajații și angajatorii pot suna la AJOFM Dolj pentru lămuriri legate de acordarea șomajului tehnic

4.446
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Două numere de telefon directe au fost puse la dispoziția persoanelor fizice și juridice pentru a obține informații suplimentare cu privire la modalitățile de acordare a șomajului tehnic, anunță reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Dolj.

Angajatorii sau angajații care doresc să obțină informații suplimentare cu privire la acordarea șomajului tehnic, pot apela, între orele 09.00 – 16.00, de luni până joi, și între 09.00 – 13.00, vinerea, telefoanele 0251/306.100 sau 0351/404.096, numere cu tarif normal.

Angajatorii, care sunt direct afectați de măsurile impuse odată cu declanșarea stării de urgență, vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de plata indemnizațiilor acordate salariaților în valoare de 75% din salariile brute acordate, pentru toți angajații lor, dar nu mai mult de 75 % din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului  asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Angajatorii afectați indirect, dar ale căror încasări au scăzut cu cel puțin 25% față de primele două luni ale anului și care nu au capacitatea financiară pentru a plăti toți salariații, vor putea beneficia de măsurile prevăzute de OUG 30/2020, respectiv de plata șomajului tehnic din bugetul asigurărilor pentru șomaj,  pentru cel mult 75% dintre angajați care au contracte active la data intrării in vigoare a OUG.

Documentele necesare acordării șomajului tehnic pot fi depuse la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj, prin poșta electronică, la adresa de email dedicată dolj@anofm.gov.ro.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.