Atac la ATM-urile de pe Calea București din Craiova. Trei persoane au...

Atac la ATM-urile de pe Calea București din Craiova. Trei persoane au fost reținute

15.502
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Trei persoane au fost reținute, aseară, în urma unor tentative de furturi din ATM-uri, la Craiova. Este vorba de trei bărbați de 21, 27, respectiv 60 de ani, unul din municipiul Brăila și doi din orașul Vulcan, județul Hunedoara. Aceștia sunt suspecți de 12 furturi sau tentative de furt din bancomate, fapte comise pe parcursul a două săptămâni, atât la Craiova cât și la Filiași. Deocamdată, nu se cunosc sumele pe care au reușit să le sustragă. 

Aseară, 19 octombrie, suspecții au încercat să scoată bani de la un bancomat amplasat pe Calea București, în mod fraudulos, cu ajutorul unor dispozitive artizanale. Bărbații au fost, însă, prinși în flagrant de polițiști. Potrivit anchetatorilor, suspecții nu erau la prima tentativă, ci sunt autorii altor fapte similare. Tot aseară, au mai încercat să fure bani și dintr-un alt bancomat.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada 2 – 16 octombrie a.c., polițiștii doljeni au primit mai multe sesizări de la reprezentanții mai multor unități bancare cu sucursale in Craiova și Filiași, cu privire la faptul că persoane necunoscute, prin forţarea fantei de eliberare numerar, au încercat să sustragă sume de bani din bancomate. Astfel, în acestă perioadă, 10 bancomate au fost forțate, în toate cazurile, oamenii legii întocmind dosare de cerscetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiuniide tentativă la furt calificat.

Ieri, 18 octombrie a.c., în jurul orei 19 00, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Poliției Municipiului Craiova i-au prins în flagrant pe  Daniel Codreanu, 21 de ani, din mun. Brăila, jud. Brăila, Moise Țala, de 27 de ani, și Aurel Stănescu, de 60 de ani, ambii din municipiul Vulcan, jud. Hunedoara, imediat după ce au acționat asupra unui bancomat amplasat pe Calea Bucureşti, cu un dispozitiv confecționat artizanal, introducându-l în fanta de eliberare numerar, cu scopul de a sustrage bani din ATM. Ulterior, au încercat să acționeze prin aceeași metodă, asupra unui alt ATM, din apropiere, activitate infracțională întreruptă de intervenția polițiștilor. Din primele cercetări s-a stabilit că cei trei sunt și autorii faptelor sesizate anterior.

Prejudiciul urmează să fie comunicat de reprezentanţii agenţiilor bancare, în vederea încadrări juridice a faptelor. Suspecții sunt prezentaţi, astăzi, la instanţă, cu propunere de arestare preventivă.

Foto: arhivă



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.