Cadastru gratuit pentru toate imobilele din Pielești

Cadastru gratuit pentru toate imobilele din Pielești

3.426
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Lucrările de cadastru general au demarat, marți, și în comuna Pielești din județul Dolj, toate imobilele urmând să fie măsurate și înscrise în evidențele de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni.

Astfel, până în luna octombrie 2019, vor fi eliberate, peste 12.800 de cărți funciare pentru proprietarii tuturor  imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din comună.

Comuna Pielești are suprafața de 6.569 de hectare și un număr estimat de aproximativ 12.808 de imobile.

„De astăzi, lucrările de cadastru general încep și în comuna Pielești, aflată pe traseul Drumului Expres Craiova – Pitești. Pentru anul 2018, noutatea este că a fost dublată suma pe care ANCPI o pune la dispoziție primăriilor, pentru lucrările de cadastru general. Pentru finanțarea trei au fost încheiate contracte de finanțare pentru 93 de UAT-uri, dintre cele 101 de UAT-uri eligibile din județ, iar pentru finanțarea patru au fost încheiate deja 60 de contracte, această etapă fiind încã în desfãșurare. Totodatã, sperăm să înceapă cât mai curând lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor în cele 31 de comune din județul Dolj aflate pe lista celor 660 de UAT-uri din mediul rural din toate județele țării, care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020”, a precizat directorul O.C.P.I. Dolj, Mihai Cilibiu.

În prezent, din totalul de 111 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Dolj, au fost cadastrate în totalitate trei comune, (Drănic, Mischii, Goicea), iar în celelalte se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale, Lucrările aferente contractelor de finanțare încheiate la nivelul anului 2016 au fost deja finalizate la nivel de sectoare cadastrale.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7098

    Foarte bun acest program de cadastrare. Sper ca primariile sa-si dea interesul pentru ca este util pentru viitor.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.