DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Autoritățile locale din Craiova au în vedere dotarea cimitirelor din municipiu cu camere video rotative, investiția urmând a fi realizată cu fonduri europene. 

Viceprimarul Craiovei, Aurelia Filip, a menționat, joi, în cadrul ședinței de consiliul local, că asigurarea pazei cimitirelor este o reală problemă în prezent întrucât RAADPFL Craiova nu are număr suficient de paznici și acesta nici nu poate fi suplimentat.

O soluție sunt camerele rotative, dar pentru acest obiectiv se are în vedere un proiect cu finanțare europeană.

„Cea mai mare problemă este că paza este oferită de RAADPFL, la hectarele care sunt. În proiectele noastre și în studiul de fezabilitate sunt prinse camere video rotative pentru toate cimitirele, însă nu s-a deschis un ghid pe fonduri europene, pentru că costurile sunt enorme. Așteptăm să apară ghidul și să intrăm cu aceste camere, pentru că cimitirele sunt domeniu public. Nu poți interzice cuiva să intre în cimitir, chiar dacă ai pază. Există colaborare cu paza RAADPFL și cu Poliția Locală Craiova, care pot interzice să distrugă lucruri”, a explicat Aurelia Filip.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.