Defibrilator automat la Aeroportul din Craiova. Astfel de aparate și în alte...

Defibrilator automat la Aeroportul din Craiova. Astfel de aparate și în alte patru zone ale Craiovei

4,869
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aeroportul Internaţional din Craiova are, de marți, un defibrilator automat pentru cazurile de stop cardiorespirator, aparatul reprezentând o donație a echipelor Rotary Craiova Probitas și Ford Motor Company Fund în cadrul proiectului „Există un erou în fiecare dintre noi”.

Potrivit inițiatorilor acestui proiect, astfel de echipamente vor mai fi amplasate şi în alte patru puncte aglomerate din Craiova, respectiv Electroputere Parc, Mercur Center, Universitatea din Craiova şi Gara CFR.

Defibrilatorul donat Aeroportului din Craiova va fi așezat la loc vizibil, tocmai pentru ca atât angajații unității, cât și persoanele care beneficiază de serviciile Aeroportului să îl poată utiliza.

„Proiectul este unic în Oltenia și al doilea, cred, după București. Este un proiect îndrăzneț și pe lângă faptul că vom asigura acest aparat, vom face și un curs de prim ajutor, în data de 17 noimembrie, în incinta Electroputere Parc. Orice persoană poate folosi, în caz de nevoie acest defibrilator, dacă se respectă anumiți pași. Implicarea comunității în activitatea medicală este foarte importantă la ora actuală”, a spus medicul Adrian Camen, vicepreședinte Rotary Craiova Probitas.

Proiectul se adresează comunității locale, potrivit președintelui Rotary Craiova, Adrian Cojocaru, craiovenii urmând să învețe tehnicile minimale de resuscitare și măsurile de prim ajutor. Prețul unui aparat este de aproximativ 2.500 de euro, au mai spus inițiatorii proiectului.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, au precizat că un astfel de echipament este benefic, mulțumindu-le celor care au implementat proiectul. Dumitru a mai spus că nu doar personalul cabinetului medical din cadrul aeroportului va învăța să folosească defibrilatorul, ci și cel care asigură paza unității.

2 COMENTARII

 1. #1
  Junior
  Data de inscriere
   03-10-2018
  Mesaje
  58

  Pai baza aia a Smurdului la ce exista acolo in incinta aeroportului ? Aia n-au nimic acolo in coverca aia in afara de elicopterul ala? Inseamna ca este baza doar cu numele daca n-au nimic. Practic hala aia este un garaj pentru elicopter. Un garaj nu poti numi baza daca n-ai nici macar un minim de necesitate daca cineva care zboara are nevoie de medic. Nu cred ca i sa dat in custodie directorului un defibrilator, si daca este nevoie coboara din birou la pacient in avion. Asta trebuia sa aiba acea zisa baza a Smurdului care activeaza in incinta aeroportului.

 2. #2
  Newcomer
  Data de inscriere
   09-09-2010
  Mesaje
  42

  Suntem vai de noi,se lauda cu 4 defribilatoare in timp ce alte tarii au peste tot de ani buni,dar avem stadioane si biserici,imi e SILA

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.