Detașamentul ”Scorpionilor Albaștri” dislocat în Polonia a revenit acasă, la Craiova (Foto)

Detașamentul ”Scorpionilor Albaștri” dislocat în Polonia a revenit acasă, la Craiova (Foto)

7.535
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cei 120 de soldați ai Detașamentului de apărare antiaeriană ”Scorpionii Albaștri”, Batalionul 205, din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, dislocați vreme de șase luni în Polonia, ca parte a Grupului de luptă NATO condus de SUA, având misiunea de a asigura prezenţa înaintată consolidată, în sistem rotațional, în nord-estul Alianţei, au fost primiți oficial acasă, la Craiova.

Ceremonia de repatriera a avut loc în Piața ”Mihai Viteazu”, în prezența familiilor militarilor, ai oficialilor din administrația județeană și locală și din Ministerului Apărării Naţionale.

Militarii români au avut în dotare tunuri antiaeriene de calibrul 35 mm OERLIKON și au fost dislocați în Polonia în perioada martie – septembrie 2017. A fost prima misiune a detașamentului antiaerian în străinătate.

Poate cel mai important de menționat este că am deschis focul antiaerian pentru prima dată după 1990 pe teritoriul altei țări. Militarilor din Detașamentul Scorpionilor Albaștri doresc să le munțumesc pentru modul profesionist în care s-au achitat de sarcini și doresc să le spun că sunt consvins că sunt gata de a îndeplini orice misiune. Foți mândri că ați făcut parte din acest detașament”, locotenent colonel Marius Cristian Dumitru, comandant Detașamentul de apărare antiaeriană ”Scorpionii Albaștri” din Polonia.

A fost o perioadă grea pentru întreg Detașamentul, misiuni complexe, în care a trebuit să aplicăm tacticile și procedurile Alianței, a fost un început pentru apărarea antiaeriană, de aici au rezultat și unele mici sincope, până am intrat în ritmul de luptă al batle group-ului, noi nemailucrând cu alte unități din Alianță. Una peste alta, ca concluzie, misiunea a fost una frumoasă, grea, dificilă, dar ne-am făcut datoria. (…) Polonezii ne-au primit foarte bine acolo, nu am avut probleme cu națiunea gazdă, țara e frumoasă, iar poporul sprijină armata” a declarat plutonier adjutant principal Marian Enache.

Reîntâlnirea cu familia, după șase luni plecați, a fost foarte OK, ne-a fost dor de acasă. o să treaca o perioadă și până o să ne reobișnuim cu țara. Iau în considerare să mai plec, având în vedere că am acumulat o anumită experiență în aceste șase luni și consider că ar ajuta acest aspect la o viitoare misiune în acea zonă”, comandant Secția 1, locotenent Mădălin Enache.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.