Din nou sub cod portocaliu de caniculă. Temperaturile vor ajunge la 39...

Din nou sub cod portocaliu de caniculă. Temperaturile vor ajunge la 39 grade la umbră

4.988
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Nu scăpăm de caniculă! Meteorologii au emis o nouă avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru Dolj și alte 5 județe. Temrometerele se vor încinge mâine și temperaturile ar putea ajunge pnă la 39 de gare la umbră.  „Vineri (11 august), valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a țării, iar în zonele joase de relief, pe arii extinse va fi caniculă și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. În județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37…38 de grade și izolat 39 de grade”, informează meteorologii.

Noaptea ne mari răcorim, însă temperaturile nu vor scădea sub 20 de grade. Minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 23…25 de grade.

Restul Olteniei precum și în Maramureș, nordul Crișanei, Muntenia, sudul Moldovei și  cea mai mare parte a Transilvaniei va fi sub cod caglben de caniculă.

După valul de căldură vin vijelii!

În după-amiaza zilei de sâmbătă (12 august), dar mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică (12 / 13 august) vremea va deveni instabilă în regiunile vestice, sud-vestice și în zonele montane aferente, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină”, mai spun meterolorgii. 

foto:meteoromania.ro

 

        



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.