DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Nouă pompieri doljeni care au participat, timp de 10 zile, la misiunile de stingere a incendiilor din Grecia, au fost recompensați de către autoritățile locale, efortul acestora fiind răsplătit joi, în cadrul unei festivități, cu plachete și diplome oferite de Consiliul Județean Dolj și Prefectura Dolj.  

Cei nouă pompieri sunt Adrian Aurelian Arețu-căpiatn, Ion Daniel Harand, Gheorghe Marin, Ionuț-Alin Pascu, Costină Morugă, Florin Stănescu-plutonieri adjutanți șefi, Daniel Diaconescu-plutonierul adjutant și Mihai Andrei și Sebastian Popescu-plutonieri.

Joi, aceștia au primit felicitări, diplome și plachete de la președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, și subprefectul Doljului, Flavius Sirop.

„În cadrul unei scurte ceremonii desfășurate la sediul Detașamentului 2 de Pompieri Craiova, le-am oferit fiecăruia dintre ei câte o distincție onorifică. Misiunea pe care au avut-o în Grecia a venit ca răspuns la solicitarea statului elen, prin Mecanismul European de Protecție Civilă. Cei nouă militari, dintre care doi de numai 20 și 23 de ani, au răspuns prompt acestei provocări și au plecat în Grecia, alături de alți câțiva zeci de pompieri de la inspectoratele din țară. Cu toții au recunoscut că au avut parte de provocări nemaintâlnite, de un teren necunoscut și de manifestări dificile ale focului, diferite de cele din regiunea noastră. Cu toate acestea, au făcut față cu brio, datorită pregătirii militare stricte de care au parte în cadrul instituției”, a precizat Cosmin Vasile.

În luna august, sute de pompieri din țară au oferit sprijin colegilor din Grecia la stingerea incendiilor cu care statul elen s-a confruntat.

Pompierii care au participat la aceste misiuni sunt de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență și de la 16 inspectorate pentru situații de urgență (București-Ilfov, Alba, Argeș, Bihor, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Vâlcea și Timiș).

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.