DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Sportivii doljeni care au obținut rezultate deosebite la competițiile naționale și internaționale pe parcursul anului 2023 și antrenorii acestora au fost premiați luni, în cadrul unei gale organizate de Direcția Județeană de Sport, cu susținerea financiară a Consiliului Județean (CJ) Dolj.

Directorul Direcției Județene de Sport Dolj, Alina Ionescu, a menționat că au fost premiați 50 de sportivi și antrenori, reamintind faptul că investițiile în infrastructură, pe linie sportivă, aduc beneficii.

„Ne aflăm aici pentru a aduce în fața dumneavoastră 50 de sportivi și antrenori care au avut rezultate deosebite în anul 2023. Dorim să îi felicităm pentru rezultatele aduse. Ne bucurăm că avem, alături de noi, în fiecare an, Consiliul Județean, care finanțează Gala Sportului Doljean. Doresc să subliniez și atenția pe care autoritățile o acordă sportului din județul Dolj. Investițiile în infrastructură aduc și performanțele de care ne vom bucura în viitor”, a menționat Ionescu.

La rândul său, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a reliefat implicarea instituției în acest domeniu, atât prin inițiative cu largă adresabilitate, cât și prin investiții care dezvoltă infrastructura necesară sportului de performanță.

„M-am bucurat să fiu, astăzi, alături de campionii noștri, pentru că îmi place să mă aflu între performeri, între cei care știu ce este spiritul de sacrificiu, printre cei care sunt ambițioși, care vor să fie mereu pe primul loc. Ei sunt ambasadorii noștri, sunt sportivii care fac cunoscute Craiova și Oltenia, fiind un exemplu pentru noi, toți.

Consiliul Județean Dolj s-a implicat de-a lungul timpului în susținerea sportului de masă, întrucât ne dorim să fie conștientizată importanța mișcării. În acest sens, am inițiat o competiție cu care am ajuns deja la a doua ediție, «Olimpiada de fotbal», în care au fost angrenați până acum aproape 3.000 de elevi și pe care o vom continua în 2024.

Am avut plăcerea să văd ambiția micilor noștri fotbaliști, o determinare pe care nu o vezi nici la echipele mari din Superligă, iar pasiunea pe care o arată profesorii lor o întâlnești rar la marii antrenori. De asemenea, ne dorim să stabilim un parteneriat cu cei care practică ciclismul, un sport către care tot mai mulți se orientează în ultimii ani.

Continuăm să sprijinim și sportul de performanță. Clubul Sportiv Județean Știința «U» Craiova, care aparține Consiliului Județean Dolj, are 300 de copii care practică fotbalul și care au câștigat numeroase competiții. Mai important pentru noi este însă faptul că acești copii activează într-un club organizat, că fac sport sub îndrumarea unor profesori deosebiți.

Acestea sunt, desigur, investiții în resursa umană, dar Consiliul Județean Dolj este implicat și în investițiile pentru dezvoltarea infrastructurii. În primăvară, vom demara lucrările la Centrul Sportiv «Stadionul Tineretului», un complex multifuncțional unic în Europa prin concept, proiect în cazul căruia ne aflăm în etapa licitației pentru atribuirea contractului de construire. Ne dorim să creăm astfel cadrul pentru ca sportivii doljeni să beneficieze de toate condițiile pentru a face performanță“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Cu ocazia Galei Sportului Doljean, care s-a desfășurat în Sala de conferințe „Sebastian Domozină“ din cadrul Complexului Sportiv Stadion „Ion Oblemenco“, au fost acordate, în total, 50 de premii pentru cele mai bune performanțe sportive la categoriile de juniori și seniori, atât în sporturi olimpice, cât și neolimpice, pentru veterani, pentru cele mai bune performanțe ale antrenorilor, pentru sportivul anului 2023 și antrenorul anului 2023.Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.