Dolj: Încă un bebeluș a murit din cauza rujeolei

Dolj: Încă un bebeluș a murit din cauza rujeolei

17.537
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O fetiță de patru luni, din comuna doljeană Catane, care săptămâna trecută a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, cu insuficiență respiratorie, a decedat ieri. Mama bebelușului, în vârstă de numai 16 ani, care nu era vaccinată împotriva rujeolei, i-a transmis boala bebelușului.

Cu acest ultim caz, numărul deceselor cauzate de rujeolă, la nivelul țării, a ajuns la 27. Responsabilii din sănătate spun că vor face o anchetă epidemiologică, iar persoanele care au intrat în contact cu bebelușuivor fi îndrumate să se vaccineze.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, Ștefan Popescu, cazurile depistate cu rujeolă au fost în ”comunităţi închise”, în rândul celor care nu frecventează şcoala, în consecință în școli nu au fost probleme.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     13-04-2016
    Mesaje
    13

    deci sau uitat in dosar acum si au observat ca acum 15 ani au observat ca mama nu era vacinata ca alfel nu ai de unde sa sti .
    Copilul se vacineaza la 1 an deci timp de 15 ani mama a fost sanatoasa . iara galuste la rate
    pai politicieni nostri sint preocupati cum sa fure nu ii intereseaza de prosti care le platesc salarile si viitori contribuabili pentru pensile lor nesimtite.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.