Ford plătește 2 săptămâni șomajul tehnic. Guvernul caută soluții pentru următoarea perioadă

Ford plătește 2 săptămâni șomajul tehnic. Guvernul caută soluții pentru următoarea perioadă

3.827
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat marţi seara, la Digi 24, că se află în discuţii cu oficialii Ford de la Craiova pentru a găsi soluţii de ajutor, după cele două săptămâni în care compania va susţine din surse proprii plata şomajului tehnic.

„Am primit şi noi astăzi (marți n.r) informaţia de la Ford. Compania va susţine primele două săptămâni şomajul tehnic. Suntem în discuţii cu Ford cum putem să ajutăm după aceea. Intenţia noastră este ca nicio companie, pe cât posibil, să nu fie afectată permanent în această perioadă, să susţinem toată industria să putem să trecem peste. Am un mesaj pentru celelalte companii care o duc mai bine în această perioadă şi sunt câteva companii care o duc mai bine: să-şi plătească impozitele la timp, pentru că acele impozite le vom redistribui către acele sectoare din economie care nu o duc foarte bine”, a spus Cîţu.

Marţi, compania Ford a anunţat că angajaţii fabricii de la Craiova vor intra în şomaj tehnic începând de joi, 19 martie, şi vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază, după ce conducerea grupului a luat decizia de a suspenda temporar producţia la principalele fabrici din Europa

Sursa: Agerpres



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     01-06-2006
    Mesaje
    7

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/grecia-interzice-concedierile-si-va-plati-800-de-euro-in-aprilie-cetatenilor-care-nu-pot-merge-la-lucru-1277590
    Cam asta inseamna sa ai ! Ce e scris in articol inseamna ca n-ai ! Daca nici acum nu ai atunci cand ?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.