DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Medicii din cadrul Spitalului Clinic Județean Craiova nu mai pot face intervenții chirurgicale pentru că, din cauza numărului mare de pacienți internați la ATI, sector Covid și non-Covid, a scăzut presiunea de oxigen, 14 pacienți confirmați cu coronavirus așteptând în UPU eliberarea unui pat la terapie intensivă. 

Potrivit directorului medical al unității sanitare, Cristiana Geormăneanu, în prezent se intră în sălile de operație doar pentru situațiile de urgență.

„Se fac doar intervențiile pe urgență pentru că este consumul foarte mare de oxigen în Clinica ATI, atât în sectorul Covid, cât și în sectorul non-Covid,  unde sunt toate locurile ocupate, iar pacienții sunt ventilați invaziv și non-invaziv. Operațiile care nu reprezintă o urgență se pot temporiza”, a menționat Geormăneanu.

Toate cazurile grave și foarte grave Covid din regiunea Olteniei au fost direcționate către SCJU Craiova, spune managerul Laurențiu Ivanovici, motiv pentru care totul este ocupat la maximum.

„Este un consum de oxigen fără precedent. Spitalul nu s-a mai confruntat cu așa ceva. Avem un număr mare de pacienți în stare gravă și foarte gravă, în sectorul non-Covid, pentru că toate cazurile din regiune au fost redirecționate la noi. Instalația de oxigen funcționează la capacitate maximă, iar presiune a scăzut. Ne preocupăm să schimbăm instalația de distribuire a oxigenului, care este veche de 50 de ani, subdimensionată necesităților actuale. Sperăm ca în două săptămâni să realizăm o altă instalație. Până la rezolvarea acestei situații, toate intervențiile chirurgicale care nu sunt urgențe sunt temporizate. Se operează doar urgențele. De altfel, ministrul Sănătății a spus în ultima conferință de presă ca în această perioadă să fie efectuate doar intervențiile de urgență”, a explicat și managerul SCJU Craiova, Laurențiu Ivanovici.

Luni, în izolatorul UPU din cadrul SCJU Craiova, 14 pacienți așteaptă eliberarea unui pat ATI Covid.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.