O echipă de studenți ai Facultății de Automatică din Craiova, în finala...

O echipă de studenți ai Facultății de Automatică din Craiova, în finala Bosch Future Mobility Challenge

5.252
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Patru studenți, din cadrul Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova, vor merge în finala unui popular concurs de IT, organizat de firma Bosch.  

Alexandru Mariniuc, Alexandru-Cristian Vîrbănescu, Robert Șchiopu și Cătălin Soreanu, alături de mentorul Andrei Dragomir, formează echipa ACE, care s-a calificat în finala Bosch Future Mobility Challenge, o competiție tehnică internațională, inițiată de Bosch Engineering Center Cluj în 2017.
Anul acesta, au fost selectate 42 de echipe, trei dintre acestea din Craiova, iar în finală au rămas 18 (Cluj – 7, Iași – 2, Galați – 2, București – 1, Craiova – 1, Republica Moldova – 3, , Italia – 1, Ungaria 1).
Echipele trebuie să dezvolte algoritmi de conducere autonomă pe vehicule la scară 1/10, furnizate de companie. Anul acesta au fost introduse două provocări noi: provocarea vitezei (stop-watch) și noi situații de trafic, precum trotuarele și semafoarele, pe lângă evitarea obstacolelor statice și a parcării, deja clasice în competiție. Studenții lucrează la proiectele lor în colaborare cu experți Bosch timp de șase luni.
Finala Bosch Future Mobility Day va avea loc pe 18 octombrie 2020, la Cluj-Napoca. Premiul cel mare este în valoare de 4500 de euro.
Echipa ACE din Craiova se caracterizează printr-un entuziasm ridicat, dăruire și dorința de a veni cât mai aproape de perfecțiune, în ciuda orelor lungi petrecute în fiecare zi în elaborarea algoritmilor de control pentru platforma mobilă și în lupta constantă și rezolvarea problemelor tehnice: ”Sperăm să ajungem într-un moment în care platforma noastră mobilă își va câștiga locul în finală, pentru că am investit mult timp, gândire, profesionalism și o mare parte din timpul nostru liber în dezvoltarea sa. Aducem sau proiectăm noi idei în fiecare zi și sperăm că, până la urmă, mașina noastră autonomă va fi cea mai bună dintre cele 42 de mașini participante la competiție”.


Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.