O femeie din Giurgița nu știe nimic despre soțul ei de aproape...

O femeie din Giurgița nu știe nimic despre soțul ei de aproape trei ani. Hainele i-au fost găsite pe câmp, INML „Mina Minovici” lucrând, din anul 2017, la identificarea ADN-ului din oasele depistate lângă acele haine

3.581
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O femeie din localitatea doljeană Giurgița așteaptă, din luna martie a anului 2017, ca autoritățile să facă lumină în cazul de dispariție al soțului ei, un craniu și mai multe oseminte descoperite la marginea comunei fiind trimise la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, la șase luni după ce bărbatul a fost dat dispărut.

Eugeniu Radu, spune soția acestuia, a plecat, în octombrie 2016, să cumpere pâine şi nu s-a mai întors acasă. Femeia a anunțat poliția la două ore după ce a văzut că nu dă de el, moment în care acesta a fost dat dispărut.

„A plecat să ia pâine. Era octombrie, 2016. Era ora șase seara și a hotărât să se ducă el să ia pâine. Văzând că nu mai vine am plecat după el. Vânzătoarea mi-a confirmat că a ajuns acolo, dar neavând ea pâine, l-a trimis la un alt magazin. Am anunțat poliția, ne-am uitat pe camere și l-am surprins pe drum, până într-un punct unde nu mai bătea camera. S-a întâlnit chiar cu o mașină de poliție, iar domnii, după ce au văzut că s-a împiedicat, l-au rugat să nu mai meargă pe drum, ci pe trotuar. Astea sunt ultimele date despre el. A fost dat dispărut și în luna martie 2017, chiar pe 8 martie, am fost anunțați că niște copii, mai măricei așa nu chiar mici, i-au găsit hainele și mai multe obiecte într-o zonă de lângă piața din comună”, povestește Doina Radu, soția bărbatului.

Aceasta are mai multe suspiciuni cu privire la cazul soțului său. Anchetatorii au găsit o parte dintr-un craniu și un os, spune femeia, una dintre piste, căreia i s-a transmis acesteia fiind ca bărbatul să fi fost mâncat de animale. Soția nu crede acest lucru întrucât, spune ea, hainele erau intacte.

„Cum să îmi spună că l-au mâncat câinii?! Și chiar nu îl găseam în acel loc de lângă piață? Am răscolit pământul în octombrie. Plus că toate obiectele erau intacte. Chiar și ceasul pe care l-a avut la mână era lângă haine. Hainele erau intacte. Câinii te sfâșie. Noi nu credem acest lucru”, mai spune femeia.

Familia bărbatului a anunțat, la câteva săptămâni de la dispariția acestuia, că oferă 500 de euro recompensă celui care vine informații serioase în acest caz. Foarte ciudat i s-a părut femeii că, imediat după ce a mărit suma, la 1.000 de euro, au apărut hainele soțului său și că adolescenții care le-au găsit au insistat, o vreme, să li se dea acea sumă de bani.

„Nu știu ce suspecți sunt, că și polițiștii ne spun că au și ei o pistă, dar că este în lucru. Poliția de la Segarcea se ocupă de cazul soțului meu. Nu vreau să îmi fac păcat, dar abia am scăpat de cei care i-au găsit hainele. Veneau la poartă să le dau banii pentru că îmi găsiseră hainele. Foarte ciudat este. Eu cred că el a fost omorât, poate doar și cu o palmă, nu știu, în acea seară de octombrie. Aș vrea să se facă lumină că nu mai pot. Nu știu nimic de aproape trei ani. În octombrie se fac trei ani de când a dispărut”, continuă soția bărbatului.

Rezultatul de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” nu este gata nici până azi, acolo fiind trimise osemintele găsite în data de 8 martie 2017. Inițial, soției i s-a spus că procedura este de durată, de la șase la nouă luni.

„Am înțeles că trebuie să examineze atent. Nu am fost absurdă. Am așteptat șase luni, apoi nouă, apoi am început să sun. Periodic dau telefoane acolo. Am sunat și săptămâna trecută și mi s-a spus, la fel, că este în lucru și că polițiștii și procurorul vor fi informați. Mi se spune să mai aștept. Nu mai am răbdare. Nu mai am putere. Nu știu, efectiv, când voi afla și eu ce s-a întâmplat cu soțul meu”, mai spune femeia.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, există un dosar penal în lucru în acest caz, cercetarea depinzând de rezultatul pe care INML „Mina Minovici” urmează să îl trimită.

„Au fost luate oasele pe care le-au găsit, în martie 2017, inclusiv o parte dintr-un craniu și le-au dat pentru expertizare împreună cu probe comparabile cu ADN-ul unui bărbat dat dispărut în luna octombrie, anul 2016, pentru a se stabili dacă există o legătură între acel ADN și oasele găsite la marginea localității Giurgița. Oasele au fost înaintate Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici” încă de atunci și, într-adevăr, se așteaptă un rezultat. Este dosar penal în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat. Polițiștii de la Segarcea împreună cu unitatea de parchet efectuează cercetări în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.