O nouă firmă din Germania, Wielpütz Automotive se deschide în Craiova

O nouă firmă din Germania, Wielpütz Automotive se deschide în Craiova

23.076
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Wielpütz Automotive se deschide în Craiova. Reprezentații firmei din Germania au semnat contractul de închiriere a terenului ce se întinde pe 3 hectare în High-Tech Industry Park, o platformă economică a Consiliului Județean.

Căutam de ceva timp o locaţie nouă de producţie în România şi am avut primele discuţii în judeţul Mureş şi acum șase luni am fost prima oară în Dolj şi am căutat aici şase locaţii. Ne-am simţit ca acasă după prima discuţie aici în Craiova. Firma are o tradiţie de peste 100 de ani, paleta de produse porneşte de la sisteme simple, îndoire fire de metal, până la sisteme de alimentare sau răcire high-tech pentru motoarele de combustie. Clienţii noştri principali sunt toate firmele de renume mondial Daimler, Volkswagen, BMW, General Motors, Ford. Trebuie să spunem deschis că în Germania nu ne mai putem extinde şi de aceea am luat hotărârea de a merge în străinătate pentru o nouă investiţie„, a spus managerul firmei germane.

În acest proiect se vor investi 10 milioane de euro, iar producția va începe pe 1 septembrie 2018.

Vor fi 300 de locuri de muncă pentru început, iar în următorii ani, locurile de muncă vor creşte considerabil, se vor dubla chiar. Un fapt pentru care firma ar avea succes este realizarea noii maşini Ford, în Craiova.

Wielpütz Automotive este o firmă nemțească şi are o vechime de peste o sută de ani.

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     23-09-2007
    Mesaje
    171

    unde se pot pune cv pentru angajare?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.