Ocupații tradiționale din Oltenia, în fotografii la Casa Băniei

Ocupații tradiționale din Oltenia, în fotografii la Casa Băniei

1.842
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Peste 50 de fotografii reprezentative pentru zona Olteniei vor fi expuse la Casa Băniei, ilustrațiile aducând în atenția publicului ocupații tradiționale din sudul Doljului, din Olt, Mehedinți și Gorj.

Potrivit unui comunicat remis de Muzeul Olteniei, expoziția „Ocupații tradiționale din Oltenia–în fotografii document”  va fi vernisată în data de 18 octombrie, la ora 12.00, fotografiile rămânând la Casa Băniei până la sfârșitul lunii noiembrie.

„Proiectul cultural, din perspectivă științifică și documentară, se dorește a fi un discurs identitar care vorbeşte despre Oltenia tradițională, din perspectiva ocupațiilor preeminente ale locuitorilor Olteniei de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. Peste 50 de fotografii document reprezintă, în fond, o naraţie fotografică despre Oltenia, documentând modele şi nuanţe istorice, sociale şi cultural-tradiţionale ale provinciei, prezentate deja în cadrul expoziției permanente”, se arată în comunicatul de presă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.