Primăria Craiova: Firmele de construcții, vinovate de poluarea din oraș. „Să fie...

Primăria Craiova: Firmele de construcții, vinovate de poluarea din oraș. „Să fie verificate șantierele. Poliția Locală nu o poate face”

3.876
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanții Primăriei Craiova au anunțat, vineri, că în perioada 22–25 februarie, anul acesta, s-a constatat o depășire a indicatorilor de poluare măsurați la stațiile de monitorizare a calității aerului din zonele Billa și Calea București (Piața Centrală), autoritățile menționând că de vină sunt constructorii care nu respectă autorizația emisă de municipalitate. 

În zonele unde s-a constatat această depășire se construiește foarte mult, spun reprezentanții Primăriei Craiova, iar cei care execută lucrările o fac fără să țină cont de reguli.

„Potrivit documentelor înregistrate la Primăria Craiova, figurează un număr de opt șantiere deschise în zona Pieței Centrale și 14 șantiere în zona Billa, la care sunt făcute anunțurile de începere de lucrări până la această dată. Depășirea indicatorilor de calitatea aerului în stațiile de monitorizare este cauzată de nerespectarea condițiilor de șantier, prevăzute în autorizația de construire emisă de autoritatea locală și obținută de investitorii / firmele de construcții ce au lucrări în derulare în zonele respective”, se arată într-o informare a Primăriei Craiova.

Printre condițiile pe care investitorii/constructorii sunt obligați să le respecte într-un șantier deschis se numără: amplasarea de plase și perdele de protecție pe toată înălțimea construcției până la finalizarea lucrărilo; protejarea zonelor de acces în șantier aparținând domeniului public împotriva degradărilor cauzate de traficul greu; curățarea corespunzătoare a utilajelor înainte de ieșirea din șantier pe domeniul public.

În privința controalelor și a tragerii la răspundere a acelor persoane care încalcă legea, reprezentanții Primăriei Craiova spun că nu mai au pârghiile necesare pentru verificarea acestor condiții, având în vedere că Poliția Locală este în subordinea IPJ Dolj, din martie 2020.

Pe de altă parte, mai spun autoritățile, Primăria Craiova a sesizat toate instituțiile care au competențe în verificarea respectării condițiilor de lucru din șantierele deschise. Astfel, s-au transmis adrese către Inspectoratul de Stat în Construcții Dolj, Garda de Mediu Dolj și Inspectoratul Județean de Poliție Dolj, pentru a dispune verificarea respectării condițiilor de mediu și a avizelor emise de instituțiile de resort, cu privire la autorizația de construire, pentru șantierele din proximitatea stațiilor de monitorizare a calității aerului din zonele Billa și Calea București.

Vineri la prânz, indicele general de calitatea aerului înregistrat la cele două stații a trecut din nou la „bun”.

„Facem precizarea că vineri, 26 februarie, indicele general de calitatea aerului înregistrat la cele două stații a trecut, la orele prânzului, din nou la bun (1) și rugăm toate instituțiile responsabile și abilitate să dispună măsurile necesare pentru ca executanții lucrărilor de construcții să respecte normele în vigoare, iar cetățenii Craiovei să nu mai aibă de suferit de pe urma poluării mediului”, se mai arată în informare.

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303

    Sa muriti voi infipti, gata ati gasit vinovatii ? Astia sunt de vina ca juma de oras dupa 7-8 seara este imbibata in fum de il tai cu cutitul ? Ba cata minte va trebuie sa dati vina pe santiere. E calr ca marea poluare vine de la termo CET 2 Craiova, de pute a carbune in juma de oras si e fum de zici ca-i ceata. Nu o mai da-ti voi cu tiganii de ard cabluri, plastice, sau santiere, ca astia de ar arde si lucra non stop nu ajung la fumul ce intoxica Craiova de ani de zile. Ce vine ba de pe santiere toxic praf ? La cate santiere sunt in Craiova nu se simte praful nici pe 1 km. patrat. Nu va e rusine sa da-ti vina pe astia ? Astia nici nu mai lucreaza cand apare fumul ala toxic peste oras, fie ca e vara sau iarna.. Sa zicem ca ard tiganii din bariera si catargiu plastice, cabluri, etc. Astia nu au cum sa faca fum in jumate de oras indiferent cat ar da foc. Partea proasta este ca tot nordul este afectat. Clar termo 2 Craiova este vinovat, dar na, cand se duce garda de mediu in inspectie acolo nu gaseste nimic deplasat, ca na, sunt conducatori la firma aia politic ai ciumelor, si e normal sa nu se gaseasca probleme.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.