DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Primăria comunei Valea Stanciului din județul Dolj a fost amendată de către comisarii Gărzii de Mediu Dolj după ce aceștia au depistat că autoritățile au tăiat mai mulți arbori fără a respecta legea în vigoare. 

Este vorba despre copaci de pe domeniul public pe care autoritățile i-au tăiat sau i-au toaletat.

Cu ocazia controlului, comisarii Gărzii de Mediu Dolj au concluzionat că acei arbori nu afectau siguranșa traficului pietonal si rutier, a imobilelor din apropiere precum și a rețelelor aeriene pentru a se lua decizia tăierii sau toaletării.

„În urma unei sesizări cu privire la tăieri de arbori de pe domeniul public al localității Valea Stanciului, în data de 31.08.2020, o echipă de comisari a constatat că s-au tăiat arbori sănătoși și au fost făcute tăieri de toaletare la arbori ornamentali din specia tei. Aceste intervenții nu au respectat prevederile Legii nr. 24 din 15 ianuarie 2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților în sensul că nu se punea problema afectării, de catre arborii tăiați si toaletati, a sigurantei traficului pietonal si rutier, a imobilelor din apropiere precum și a rețelelor aeriene”, inforează Garda de Mediu Dolj.

Primăria Valea Stanciului a fost sacționată cu amendă în cuantum de 40.000 de lei.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.