Primarii doljeni au găsit, în final, soluții pentru toaletele din curtea școlii....

Primarii doljeni au găsit, în final, soluții pentru toaletele din curtea școlii. Unii au cumpărat module

3.431
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Primăriile din județul Dolj au găsit soluții privind grupurile sanitare aflate în exteriorul unităților școlare. Unii edili, ei fiind răspunzători pe linie administrativă de instituțiile de învățământ, au optat pentru construirea acestora de la zero, fiind beneficiari ai Hotărârii de Guvern 363/2019, alții pentru cumpărarea unor module care sunt lipite de clădirea școlii.

Inspectorul școlar general al ISJ Dolj, Monica Sună, a precizat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că în localitățile unde aceste probleme există, primăriile au primit fonduri financiare. Sunt școli unde lucrările se apropie de final, iar în ceea ce privește modulele, au venit solicitări de la Melinești, Calopăr sau Cerăt.

„Sunt Unităţi Administrativ – Teritoriale (UAT), în Dolj , în număr de 43, care au primit fonduri pentru rezolvarea problemelor cu grupurile aflate în curte. Peste zece au încheiat contracte pentru execuţiarea lucrărilor, aici amintind, printre altele, Dioşti, Sadova, Bratovoeşti, Vârtop, unde lucrările sunt aproape de finalizare. De asemenea, sunt UAT-uri care au achiziţionat module compuse din, care sunt alipite clădirilor, prin efectuarea unor lucrări de construcţii, exemple fiind la Melineşti şi Calopăr, dar sunt cerinţe şi de la Cerăt”, a precizat Sună.

Luni, peste 94.500 de elevi vor începe școala, 4.600 dintre aceștia fiind înscriși în clasa pregătitoare.

„Peste 94.500 de elevi înscrişi în învăţământul preuniversitar vor intra la cursuri, din ziua de 9 septembrie. În clasa pregătitoare, avem 4.600 de elevi, la nivel teritorial. Avem 196 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, fiind peste 500 de spaţii destinate desfăşurării activităţii”, a mai spus Monica Leontina Sună.

În privința autorizațiilor ISU, 51 de clădiri nu au un astfel de act. Nici din punct de vedere igienico-sanitar nu și-au rezolvat problema, toate unitățile școlare, 88 de clădiri neavând autorizaţie DSP.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.