DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Reprezentanții RAADPFL Craiova au precizat faptul că arborele din Parcul Pedagogic Craiova, din care s-a desprins o creangă ce a lovit o femeie, fusese verificat și nu prezenta nicio problemă.

Arborii din Parcul Pedagogic, spun reprezentanții RAADPFL Craiova, sunt monitorizați permanent de către lucrătorii specializați din cadrul Secției Zone Verzi din zona Brazda lui Novac, cu tomograful ce diagnostichează starea de sănătate a arborilor.

„Referitor la arborii din Parcul Pedagogic, facem precizarea că mai mulți copaci din zona respectivă au fost tăiați chiar din perioada reabilitării parcului, pentru că erau bătrâni și prezentau un pericol pentru siguranța trecătorilor. Atunci, ca și în alte situații, lucrătorii noștri s-au lovit de protestele cetățenilor din cartier, la fiecare încercare de tăiere a unui astfel de copac.

Arborele care a provocat accidentul de luni, din Parcul Pedagogic, a fost verificat cu tomograful de sănătate și nu a prezentat niciun semn de boală, fiind vorba de un arbore verde, sănătos și în vegetație”, arată RAADPFL Craiova.

De asemenea, la o nouă analiză făcută luni, în regim de urgență, după accidentul din Parcul Pedagogic, reiese că arborele cu pricina se prezintă în condiții optime de sănătate, așa cum se vede și din buletinul de analiză atașat.

Femeia care a fost rănită era în trecere prin parc. Aceasta ajuns la spital unde i-au fost efectuate mai multe investigații.

„În jurul prânzului a fost adusă de către echipajul SMURD o pacientă de 63 de ani care acuză dureri în umărul drept și hemitoracele drept prin traumatism cu un corp dur(creangă de copac) și cădere de la propria înălțime. In urma investigațiilor- computer tomograf de craniu, coloana cervico toracală și torace cat și radiografie umăr, membru superior drept, gambă și glezna s-a diagnosticat o fractură cominutivă epifiza distală radială dreaptă cu deplasare și angulatie posterioară cauzată de căderea de la propria înălțime și sprijinirea în membrul superior drept. Pacienta este conștientă, cooperantă, stabilă hemodinamic și respirator. Se va efectua imobilizarea fracturii și tratament antialgic și antiinflamator la domiciliu”, a declarat Eugen Georgescu, directorul SCJU Craiova.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.