DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Directoarea Direcției de Sănătate Publică Dolj, Valeria Andreescu, a ajuns în instanță cu jurista instituției, aceasta din urmă refuzând să semneze acte prin care șefa a decis acordarea unor stimulente de risc pentru COVID-19 în perioada stării de urgență. Jurista a considerat că acel spor a fost dat ilegal. 

Neînțelegerile în instituție au început în data de 25 mai, când jurista a refuzat să dea vize de legalitate pentru acordarea stimulentului de risc pentru luna aprilie întrucât, susținea ea, nu avea o bază legală.

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a aflat despre situație, chiar la vremea respectivă, confirmând faptul că s-a ajuns în instanță din cauza acestor neînțelegeri.

DSP Dolj a dat în judecată jurista instituției.

„Totul a pornit de la faptul că jurista instituției a refuzat să pună o viză de legalitate pe aceste documente privind acordarea stimulentelor. A fost acel spor de 2.500 de lei care se acorda. Șefii de compartiment făceau liste cu cei care se încadrau și era nevoie, evident, de viza juristei. Aceasta a refuzat, dar nici nu a motivat, legal vorbind. Spunea dumneaei, la vremea respectivă, că i se pare legislația ambiguă, dar nimic concret. DSP Dolj a dat jurista în judecată, iar instanța a respins demersul acesteia. Acum, considerând că trebuie să stabilim exact cum au stat lucrurile, voi sesiza Curtea de Conturi și voi solicita o anchetă”, a menționat prefectul Nicușor Roșca.

Reamintim faptul că, de la începutul pandemiei de coronavirus, conducerea Direcției de Sănătate Publică Dolj s-a ales cu mai multe dosare penale, atât pentru abuz în serviciu, cât și pentru combaterea zădărnicirii bolilor.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.